Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljivo prvenstvo

Iskusni HNL brk: "Osijek s Bjelicom ide po naslov prvaka"

"Napravio je jednu momčad koja se apsolutno može boriti za prvo mjesto."

Još prije svega nepunih tri mjeseca, Dinamo je s 4:1 pobijedio Osijek na Maksimiru.

Modri su tom pobjedom stigli do maksimalnih devet bodova u prva tri kola, dok je Osijek ostao samo na jednom bodu što je bilo dovoljno za nisku 8. poziciju. A onda u Gradski vrt stiže Nenad Bjelica i u slijedećih osam kola, Dinamo upisuje pet pobjeda te osvaja ukupno 17 bodova, dok je njegov Osijek sedam puta pobijedio i jednom remizirao što je im je donijelo 22 boda. Pa se nakon nepunih 12 kola, Osječani nalaze samo tri boda iza zagrebačkih Modrih.

gol expired Brazilski Ronaldo divi se uspjehu sjajnog Hrvata: Objavu je podijelio s 18 milijuna fanova divider

Za prekaljenog poznavatelja HNL-a, Iliju Lončarevića, nema nikakve dileme: Osijek je ušao u borbu za naslov prvaka.

"Bjelica nije trener koji će nakon uspjeha sa Dinamom otići u Osijek, pa će sada se zadovoljiti. Došao sam u svoj grad, pa neka bude kako bude!". On je došao da napravi nešto'', rekao je Ilija Lončarević za Novu TV pa dodao:

"Napravio je jednu momčad koja se apsolutno može boriti za prvo mjesto."

Iako je još relativno rana faza sezone, jasno je da Dinamo ovakav pritisak nije imao još od Rijekine šampionske sezone.

No, zanimljivo je, Rijeka je te 2016. u istoj fazi prvenstva imala 32 boda, šest više od Dinama, a da je na kraju sezone do titule stigla s dva boda manje.

"Ništa tu nije rješeno, neće biti ni rješeno da Osijek pobijedi u srijedu Istru pa se izjednači. Neće bit rješeno ni da Osijek na kraju jeseni ima neku prednost pred Dinamom. To nema nikakve veze sa činjenicom da je proljeće - proljeće'', kaže Lončarević.

gol expired Mektić zaradio veliki iznos nakon osvajanja ATP Finalsa u Londonu divider

No, Lončarević ipak ističe:

"Osijek je definitivno naglasio ono što je i Rijeka prije par godina. Možda čak Osijek ima i više snage ovog trenutka, tako mi se nekako čini.''

Iskusni HNL brk, vjeruje da bi prava borba za naslov prvaka dobro došla i Dinamu.

"A i Dinamu na koncu, ako dođe u tu situaciju, mora pokazati da je spreman sa druge pozicije osvojit prvo mjesto. Znači, spreman sa pozicije gdje nema prednost ili veliku prednost kao što je u većini slučaja, da je spreman osvojit prvo mjesto. To je onda velika snaga momčadi i stručnog štaba i kluba, da to pokaže."

Dinamu će još otegutna okolnost biti i igranje u Europi, vjerojatno još čak i na proljeće. Bit će ovo jako zanimljiva HNL sezona.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider