Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakve legende

Urnebesna šala na račun Arsenala: Ova najava utakmice pravo je osvježenje

Nesvakidašnja najava utakmice zabavila je čitatelje uoči susreta Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Upoznajte protivnika", česta je tema sportskih medija i službenih klupskih objava, uglavnom kada veći klub igra protiv manjeg, nepoznatog ili egzotičnog suparnika.

Takav narativ okrenuli su naglavačke u Irskoj, gdje je na portalu extratime.com na duhovit način predstavljen sljedeći protivnik irskog Dundalka u Europskoj ligi - Arsenal.

"Dakle, tko je Arsenal, Dundalkov protivnik u Europskoj ligi?", naslov je teksta koji je brzo postao hit.

"Igrat će se na stadionu od 60.000 ljudi na sjeveru Londona. Navijači još ne smiju na stadione jer se Engleska bori s Covidom i torijevskom vladom, pa će Emirates biti tih kao i prije lockdowna", pišu.

"Arsenal je poznat pod nadimkom Topnici. Takvi industrijski korijeni vide se u cijeloj Engleskoj: Stoke City nosi nadimak Lončari zbog nekadašnjeg glavnog izvoznog proizvoda Staffordshirea - posuđa. Topnici predstavljaju glavni izvozni proizvod Londona - kolonijalizam", osvrt je na klupsku povijest.

"Nakon teško izborene 2:1 pobjede kod bečkog Rapida u prvom kolu, Arsenalovo samopouzdanje bit će jako visoko kad ugoste momčad Fillipa Giovagnolija. Vjerojatno neće biti puno igrača koje će irski navijači prepoznati."

gol expired Protiv Rijeke igra nepoznati mladić, ali dolazi iz obitelji megazvijezda divider

"Neka lica možda će biti poznata zbog prijateljskih utakmica s irskim klubovima. Skhodarn Mustafi je s Evertonom izvukao 1:1 remi protiv Bohemiansa 2011. Kieran Tierney je za Celtic igrao prijateljske utakmice protiv U-15 momčadi Shamrock Roversa. Tada je imao 21 godinu", predstavili su momčad Arsenala.

Dundalk je u prvoj utakmici izgubio od Moldea 2:1 nakon preokreta. U skupinu Europske lige izvučeni su iz četvrtog pota kao najveći autsajder. Vidjet ćemo može li ova simpatična družina, čija cijela momčad po Transfermarktu vrijedi svega 2,23 milijuna eura, napraviti kakvo iznenađenje i uzeti poneki bod.

Naprave li to protiv Arsenala, bit će to senzacija epskih razmjera…

Europska liga: Dinamo protiv CSKA-a, Rijeka protiv AZ Alkmaara

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider