Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zabio realu dva komada

Inter spreman za bombastičan prijelazni rok: Brazilac je već zakaparen!

Inter je ovog ljeta mirovao, no to je, sudeći prema vijestima iz Kine, bilo samo zatišje pred buru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljetni prijelazni rok Intera nije prošao prema očekivanjima s obzirom na nove kineske vlasnike, a razlog je stanje u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Naime, kineska vlada savjetovala je velike kompanije da ne ulažu u inozemstvo, a Suning, koji je vlasnik Intera, je poslušao savjet i odustao od velikih pojačanja minulog ljeta.

To bi se trebalo promijeniti nakon sastanka Komunističke stranke Kine, koji je zakazan za listopad, na kojem bi se se trebalo dati zeleno svjetlo za ulaganja u inozemstvo, pa tako i u milanski klub. To bi trebao biti znak za bogati zimski šoping nerazzurra.

Suning daje Interu odriješite ruke

Kompanija Suning je vlasnik kineskom klubu Jiangs Suningu, koji u svojim redovima ima 27-godišnjeg Brazilca koji je svojedobno žario i palio europskim travnjacima. Alex Teixeira speman je za povratak europskom nogometu nakon dvije godine u Kini.

Podsjetimo, Teixeira je u svojoj posljednjoj polusezoni u Šahtaru zabio 22 pogotka u 15 utakmica ukrajinske Premierlige, dok je u Ligi prvaka zabio dva gola madridskom Realu. Sezonu ranije zabio je 17 pogodaka u 22 nastupa za sastav iz Donjecka.

U dvije godine u Kini nastupio je u 43 utakmice, te upisao 17 pogodaka i 12 asistencija. Slabašno za igrača koji je bio na pragu nastupa za brazilsku reprezentaciju, pa se mnogi pitaju je li on pravo riješenje za poziciju iza prvog napadača Intera - Maura Icardija.

Kada je odlazio u Kinu, Jiangsu je platio Šahtaru 50 milijuna eura i preoteo ga Chelseaju i Liverpoolu koji su također bili zainteresirani za njegove usluge.

PSG-ov "poučak" prosvjetlio Kineze

S obzirom na ovoljetni prijelazni rok, za očekivati je basnoslovne iznose i u siječnju. Međutim, poučeni PSG-ovim načinom poslovanja (posudba Mbappea u PSG i zaobilaženje financijskog fair-playa), Suning će sigurno izvesti sličnu stvar, kako bi si ostavio prostora za dovođenje još pokoje zvijezde u redove talijanskog diva.

Inter je u sezonu, u kojoj ne nastupa u Europi, krenuo sjajno. U prvih pet utakica Serie A upisao je četiri pobjede i remi, te drži visoko treće mjesto, odmah iza stopostotnih Juventusa i Napolija.

Ivan Perišić igra odlično na startu sezone i za očekivati je da će ostati barem do kraja iste, unatoč velikom interesu brojnih klubova.

Spomenimo i da je na listi Interovih želja Angel Di Maria, PSG-ov igrač koji će vjerojatno napustiti pariški klub već na zimu. Inter sigurno ima poduži popis želja, koji će se polako otkrivati kako će se prijelazni rok bližiti svom početku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider