Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ISTEKAO MU JE UGOVOR

Inter pokupio Romi jednog od najstandardnijih prvotimaca

Henrik Mkhitaryan trebao bi uskoro postati članom milanskog Intera.

Henrik Mkhitaryan sa suigračima u Romi (Foto: Afp)

Prvi dani lipnja inače su po pitanju transfera rezervirani za nogometaše koji nakon isteka ugovora izlaze na otvoreno nogometno tržište. Jedan od takvih je Henrik Mkhitaryan, koji će promijeniti svoju sredinu.

33-godišnji Armenac, kojem je istekao ugovor s Romom, trebao bi postati članom milanskog Intera, s kojim će potpisati ugovor na dvije godine.

Najbolji armenski nogometaš u povijesti bio je protekle sezone jedan od standardnijih igrača Rome. U prvenstvu je odigrao 33 utakmice, upisavši pet pogodaka i šest asistencija. Nastupio je i u finalu Konferencijske lige, no iz igre je izašao nakon samo 17 minuta zbog ozljede.

Prevelika potraživanja ugrozila nastavak suradnje

Nekih pregovora o nastavku suradnje je bilo, no čini se kako je Roma novac koji je davala za velika Mkhitaryanova primanja ipak odlučila usmjeriti negdje drugdje. Između ostalog za dolazak velike Mourinhove želje, Nemanje Matića.

To je iskoristio Inter, kojem će Mkhitaryan svakako jako dobro doći, posebno nakon što je postalo jasno da Nerazzurre napušta Arturo Vidal.

Mkhitaryan je u Romi proveo tri godine, od čega je prva bila posudba iz Arsenala. Osim za Topnike, ranije je igrao za Manchester United, Borussiju Dortmund i Shakhtar Donetsk.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider