Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
100% u Zagreb

Inter demantirao da je Dinamu isplatio samo pola novca za Kovačića

Iz Intera su poručili kako su sav novac od transfera Matea Kovačića isplatili zagrebačkom Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni klub Inter platio je svih 11 milijuna eura odštete Dinamu za prelazak Matea Kovačića, te ne zna za nikakva druga plaćanja vezana za taj transfer, niti što je zagrebački klub učinio s dobivenim novcem, rekao je Hini glasnogovornik Intera.

"Sav novac za transfer Kovačića uplatili smo Dinamu. Sve smo još jednom sada pregledali te mogu potvrditi da je Dinamo dobio 100 posto iznosa kojeg je isplatio Inter. Nemamo saznanja ili zabilješki o nekim drugim isplatama za Kovačića", rekao je glasnogovornik Robert Faulkner u telefonskom razgovoru.

Hrvatski reprezentativac je prešao u Inter u siječnju 2013. kada je imao 19 godina. U utorak su talijanske novine L'Espresso, jedan od 12 europskih medija udruženih u istraživački konzorcij (EIC), objavile kako je pravo na 50 posto odštete od tog transfera imao fond nepoznatih vlasnika osnovan u Hong Kongu.

Investicijski fond Profoot International Limited je taj udio 2015. prepustio za 1 euro drugom fondu naziva Profoot International Ltd, osnovanom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

L'Espresso ne navodi na osnovu čega je fond imao pravo na novac od transfera Kovačića. Dinamo u utorak nije odgovorio da li je 50 posto iznosa pripalo fondu iz Hong Konga. Talijanske novine se pozivaju na podatke portala Football Leaks koji je pustio u optjecaj na stotine povjerljivih dokumenata i informacija vezanih uz nogometaše. Njih je na temelju suradnje objavilo 12 udruženih medija.

Kovačić je u kolovozu 2015. prešao iz Intera u Real Madrid.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider