Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Visoka prepreka

Igrači Rijeke slave Armadu, Danci moćni u Europi: Žestok boj za Europsku ligu!

Sinoć su na Rujevici u produžetku pobijedili ukrajinski Kolos. Da bi izborili ulazak u skupinu Europske lige, Riječani će idućeg četvrtka morati izbaciti lanjskog četvrtfinalista, Kopenhagen. I to u gostima.

Za razliku od Lokomotive i Hajduka, nogometaši Rijeke uspjeli su plasirati u playoff Europske lige.

Sinoć su na Rujevici u produžetku pobijedili ukrajinski Kolos. Da bi izborili ulazak u skupinu Europske lige, Riječani će idućeg četvrtka morati izbaciti lanjskog četvrtfinalista, Kopenhagen. I to u gostima.

90 minuta nula-nula, pa još 11 minuta produžetka, a onda je mladi Portugalac Joao Escoval, koji je ušao s klupe, napokon Rijeci donio gol protiv ukrajinskog Kolosa. Escovalu je to bio drugi pogodak u karijeri!

"Lopta je išla na drugu vratnicu na Franka, Franko je dobio duel, a ja sam reagirao brže od protivnika i pucao sam. Kad sam pucao, pogledao sam u gredu i onda dolje, da vidim je li lopta prešla crtu. Kad je prešla crtu, počeo sam trčati kao lud", ispričao je Escoval.

gol expired Zvijezda Galate čestitala Hajduku i poslala ohrabrujuću poruku: Ovo će razveseliti navijače Bijelih divider

A onda u 115-oj minuti: greška ukrajinskog vratara! Kulenović je pucao, lopta zapela na potopljenom travnjaku, a Franko Andrijašević postavio konačnih 2-0.

"Stvarno sam sretan zbog svih nas, zbog kluba, zbog grada. I sad zastupamo hrvatski nogomet na europskoj sceni", poručuje trener Rijeke Simon Rožman.

Posebna priča bili su navijači. Iako se igralo pred praznim tribinama, iako je bio pljusak, navijači su se okupili i navijali svih 120 minuta.

"Ja skidam kapu svim ovim ljudima koji su nas držali. Vjerujte mi, jako dobro se čuje", kaže trener Rijeke.

Escoval dodaje:

"Sjajno, sjajno. Navijači su bili ovdje 120 minuta po jakoj kiši. Jako ih poštujem! Pomagali su nam iako nisu bili na tribini."

A posljednja Rijekina prepreka prema Europi bit će vrlo jaki Kopenhagen, doprvak Danske, koji već godinama redovito igra u skupinama Europske lige i Lige prvaka. Kopenhagen se prilično uvjerljivo plasirao u doigravanje. Jučer je na domaćem travnjaku svladao Piast Gliwice s glatkih 3:0.

U redovima danskog kluba nastupaju dvojica hrvatskih nogometaša - Robert Mudražija i Karlo Bartolec. Mudražija je protiv Poljaka ušao u igru u 53. minuti, dok je Bartolec ostao na klupi.

gol expired Mirta hvalila Hajduk pred Ardom Turanom, on joj odgovorio: "Obećavam da ću doći'' divider

Porazgovarali smo s 23-godišnjim Mudražijom, koji je prešao u Kopenhagen iz Osijeka u siječnju prošle godine.

"Prvenstveno rekao bih da je to zbog našeg stila igre, da ekipe u Europi nisu navikle na naš defenzivni blok. Iz tog nekog defenzivnog bloka mi onda stvaramo šanse naprijed, i tu je ta neka naša moć u Europi", kazao nam je Mudražija.

Kopenhagen će protiv Rijeke biti priličan favorit! Ali igra se samo jedna utakmica, i to bez gledatelja.

"Moramo dokazati u 90 minuta ili u 120 ili na jedanaesterce, kako god, da više od njih želimo ući u grupnu fazu. I to je naš cilj: želimo grupnu fazu", jasan je Escoval.

Priliku za grupnu fazu tako će imati: Dinamo i Rijeka. I jedni i drugi igraju idući četvrtak: Dinamo kod kuće protiv estonske Flore, a Rijeka u gostima kod Kopenhagena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider