Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
leo tražio savjet trenera

Anonimac zaustavio Messija, ali nije tražio njegov dres zbog obećanja prijatelju

Lionel Messi prvi put ove sezone nije znao kako se nositi sa svojim čuvarom u utakmici koju je Barcelona uvjerljivo dobila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Razmjena dresova na kraju utakmice, ponekad čak i na poluvremenu, uobičajena je stvar u profesionalnom nogometu. Najbolji nogometaši svijeta u pravilu uvijek imaju barem jedan zahtjev od suparničkog igrača za razmjenu dresa, a to pogotovo vrijedi za Lionela Messija.

Međutim, Pablo Maffeo, igrač Manchester Cityja na posudbi u Gironi, vjerojatno je postao prvi igrač koji nije imao želju razmijeniti dresove s Messijem, jer je prijatelju obećao dres jednog drugog igrača!

Odbio Messijev dres zbog prijatelja

Krenimo ispočetka. Minulog vikenda Barcelona je gostovala kod Girone i slavila s 3:0, a Maffeo je u toj utakmici imao isključivo jedan zadatak - zaustaviti najboljeg nogometaša svijeta. I uspio je! Messi nije zabio pogodak te je čak skinuo kapu mladom igraču na igri kojom ga je zaustavio.

"Cijeli dan si sa mnom, ha?" rekao je Messi Maffeu.

"Ti si najbolji na svijetu. Nema šanse da te napustim", odgovorio je 20-godišnji stoper, koji je igrao do 78. minute i zaradio žuti karton.

"Kada čuvate Messija, morate razmišljati o njemu kao normalnom čovjeku koji ima dvije noge i dvije ruke. I morate konstantno biti koncentrirani. Sekunda mu je dovoljna da pobjegne i zabije", rekao je Maffeo nakon utakmice pa objasnio zašto nije tražio razmjenu dresova s Messijem nakon susreta.

"On je najbolji na svijetu, ali obećao sam prijatelju da ću mu donijeti dres Marca ter Stegena (vratar). Prijatelji su ipak važniji od Messija".

Messi se raspitivao o Cityju

Mnogo se ovoga ljeta pričalo o potencijalnom odlasku Messija i Manchester City kod Pepa Guardiole, no nikada nije došlo do konkretnih pregovora. Maffeo je otkrio i jedan detalj i razgovora koji su vodili tijekom utakmice, koji je dodatno podgrijao strasti navijača engleskog kluba. Naime, Messi se raspitivao kod Maffea kako je u Cityju.

"Pitao me koliko sam star, imam li stalni ugovor sa Cityjem i kako je u klubu. Par puta smo progovorili. Dobra je osoba", ispričao je Maffeo.

Argentinac nije zabio pogodak i često je bio na granici bezidejnosti, što je priznao i njegov trener Ernesto Valverde.

"To se ponekad događa. Messi je došao do mene u 10. minuti i pitao me kako želim da se riješi svog čuvara. Messi je bio sjajan. Ostao je miran i pomogao je svojoj momčadi", rekao je trener katalonske momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider