Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OGROMNA POBJEDA

Igor Tudor zaustavio 30-godišnju negativnu tradiciju Francuza u Ligi prvaka, otkrio što su mu igrači rekli prije utakmice

Marseille Igora Tudora ima priliku proći skupinu u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpique Marseille prošlog je vikenda prvi put poražen u francuskom prvenstvu ove sezone. Poraz od jednog od davljenika, Ajaccioa s Korzike, bio je šok za Igora Tudora jer je stigao pred gostovanje kod Sportinga u Ligi prvaka i najvećeg rivala PSG-a u Ligue 1.

Prijetio je hrvatskom treneru težak period, no čini se da se barem zasad izvukao iz neke crne rupe. Marseille je drugim uzastopnim slavljem protiv Sportinga (0:2) stigao na drugo mjesto u skupini sa šest bodova.

Veliki povratak Marseillea u igru

Nakon dva uvodna poraza, od kojih je bolan bio domaći protiv Eintrachta, pomalo već otpisani Marseille najavio je veliku borbu za osminu finala Lige prvaka. Za dva tjedna putuju u Frankfurt, gdje bi im pobjeda otvorila vrata raja.

Statističari su podsjetili kako je slavlje Olimpiquea u Lisabonu prva pobjeda nekog francuskog kluba u povijesti Lige prvaka. Ne zaboravimo da je prije tjedan dana kod Benfice gostovao PSG, pa je time ovaj uspjeh Tudora veći.

Nakon utakmice Tudor je pohvalio svoje igrače, a na pitanje je li sada moguć i prolazak skupine, hrvatski trener je rekao:

''Očito. S ovih šest bodova iz zadnje dvije utakmice stekli smo samopouzdanje. Igrači su u dobroj formi. Trojica ili četvorica su mi prije utakmice prišla i rekla da ćemo pobijediti. Osjećali smo to. Moramo samo ovako nastaviti, pred nama je još dobrih utakmica.''

U nedjelju nas čeka najveći derbi francuskog nogometa. Okršaj sjevera i juga, spektakl na Parku prinčeva.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider