Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Piše ugledni L'Equipe

Tudor ispred legende u redu za klupu giganta: Marseille će ga pustiti pod jednim uvjetom

Ugledni francuski mediji pišu kako je Igor Tudor ispred Zinedinea Zidanea u redu za klupu Juventusa, Marseille bi ga rado zadržao, ali dođe li dobra ponuda...

Igor Tudor (Foto: Afp)

Hrvatski trener Igor Tudor ima uspješnu prvu sezonu na klupi Olympique Marseillea, što je razumljivo privuklo pažnju brojnih europskih klubova, između ostalih i njegovog bivšeg kluba Juventusa.

Alexis Sanchez i Igor Tudor VIDEO Zvijezda Marseillea okrenula se prema kameri i pokazala na Tudora: "On je lud" divider

Tušo je istaknuti kandidat za preuzimanje Stare dame, ode li Max Allegri na koncu sezone, a Marseille će „poslušati sve ponude za njega.“

Tudor privukao pažnju Juventusa

Tudor sjedi na klupi najjačeg kluba s francuskog juga od ljeta prošle godine naslijedivši Jorge Sampaolija. Od prvog dana temperamentni bivši trener hajduka nametnuo je svoj stil igre i svoja pravila, a iako je njegov režim naletio na brojne kritike, rezultat je ono što ga drži.

Igor Tudor VIDEO Tudor objasnio zašto je bacio odjeću prema gledateljima: "To su moji najmiliji" divider

Drugo mjesto u prvenstvu i gotovo sigurna Liga prvaka dogodine privukla je pažnju Juventusa, kako je ranije pisao talijanski tisak, Stara dama drži oči na Tudoru, piše ugledni L'Equipe, sviđa im se njegov stil nogometa, a Juventus u životopisu, u igračkoj i trenerskoj karijeri kao pomoćnik, su mu referenca više u odnosu na konkurenciju.

Ispred Zidanea u redu, OM će ga pustiti dođe li dobra ponuda

Navodno, tvrdi francuski tisak, više čak i u odnosu na legendarnog Zinedinea Zidanea, također bivše veliko ime u klupskoj povijesti. Štoviše, Juve ga je kontaktirao još dok je sjedio na klupi Verone i taj dio karijere koji je proveo kao trener u Italiji je navodno iber u odnosu na Zizoua, koji je trenerski zanat pekao u Španjolskoj.

Zidane i Tudor iz igračkih dana Zidane i Tudor iz igračkih dana (Foto: Afp)

Marseille bi želio nastaviti suradnju s Tudorom, ali dođe li dobra ponuda za otkup posljednje godine njegovog ugovora… Dakle, unatoč tom silnom zadovoljstvu, ne bi stajali na putu Tudoru, poželi li se vratiti u staro i dobro poznato jato.

Juve bi morao otkupiti zadnju godinu ugovora

Pitanje je i to, želi li se uopće vraćati, s obzirom da je na jako dobrom putu ka još jednoj sezoni u Ligi prvaka dogodine. Juventus s druge strane može osvojiti Europa ligu i plasirati se tako, u tom slučaju Tudor bi imao nešto lakši put u skupinama.

Igor Tudor VIDEO Tudor u ekstazi nakon dramatične pobjede: Skinuo se pa bacio jaknu među gledatelje divider

U Serie A su im vraćeni bodovi i ponovo su treći na tablici, no još je nekoliko kandidata u igri za plasman među europsku elitu iz talijanskog prvenstva.Puno je još toga u igri za konačnu odluku, zasad je jedino sigurno kako je hrvatski strateg pod ugovorom do kraja sezone 2023-24.

Tablica Ligue 1:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider