Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi iz Ukrajine

Igor Jovićević nakon osvajanja titule napustio klupu Šahtara

Iako mu je ugovor s Šahtarom isticao tek sljedeće sezone, Igor Jovićević je nakon osvajanja ukrajinskog prvenstva odlučio napustiti klub čiju je klupu preuzeo 2022. godine.

Igor Jovićević (Foto: Afp)

Hrvatski trener u teškim uvjetima napravio je odličan posao i sa Šahtarom osvojio prvenstvo te je preko skupina Lige prvaka došao do šesnaestine finala Europske lige gdje ih je zaustavio Feyenoord.

Bivši trener Dinama iz ratom zahvaćene Ukrajine odlazi zbog obiteljskih razloga. U stanju u kakvom se Ukrajina nalazi bilo je nemoguće živjeti s obitelji stoga će se Jovićević vratiti u Hrvatsku kako bi mogao nadoknaditi propušteno.

Šahtar od 2014. ne igra utakmice na domaćem terenu u Donbass areni, već su preseljeni u Kijev, što je još jedna otežavajuća okolnost s kojom se Jovićević nosio.

Nije Šahtar prvi ukrajinski klub koji je Jovićević vodio. Prije njih hrvatski stručnjak sjedio je na klupi Dnipro-1 koje je vodio dvije godine. S njima je zabilježio vrlo dobre plasmane što mu je omogućilo prelazak na stepenicu više što je bio Šahtar.

Jovićević je za vrijeme svog mandata uspio isprofilirati nekoliko igrača koji su napravili zapažene transfere u lige petice. Zajedno sa Darijom Srnom, Jovićević je napravio najveći posao u povijesti kluba kada je Mykhayla Mudryka prodao Chelseaju za 70 milijuna eura.

Što je sljedeće za hrvatskog trenera još uvijek se ne zna. Nakon angažmana u tako velikom klubu ponuda za posao sigurno neće nedostajati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider