Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduzeta mu putovnica

Hrvatski nogometaš optužen za seksualno uznemiravanje u ozbiljnim problemima

Hrvatski nogometaš Marko Šimić, koji je u Indoneziji velika zvijezda, postao je tema australskih medija. I to ne zbog sportskog uspjeha, već optužbe za seksualno uznemiravanje. Sud u Sydneyju brani mu izlazak iz Australije u koju je stigao zbog utakmice svoje Persije.

Marko Šimić (GOL.hr)

Hrvatski nogometaš Marko Šimić prošlu je nedjelju putovao iz Dubaija za Australiju sa svojim suigračima iz indonezijskog kluba Persija Jakarta na utakmicu s Newcastle Jetsima. Putnica koja je bila na istom letu, osoblju aviona se požalila da ju je Šimić neprimjereno dirao. Na aerodromu u Sydneyju Šimića je dočekala policija.

Optužen je za seksualno uznemiravanje i lakši napad na prekooceanskom letu. Kasnije je pušten na uvjetnu slobodu. No oduzeta mu je putovnica.

Miroslav Ćiro Blažević, koji je nogometaša trenirao davnih dana u NK Zagrebu, u optužbe ne vjeruje.

''Poznavajući Šimića gotovo sam siguran da je žrtva neke avanturistkinje koja je željela svratiti pažnju na sebe i kako vidite uspjela je, čak i u Hrvatskoj, daleko od Australije mi pričamo o njoj'', izjavio je Ćiro.

U nevinost svog igrača vjeruje i klub koji će angažirati australskog odvjetnika.

''On je jedan čestiti dečko komu nije ni na kraj pameti da nekoga povrijedi, a kamoli da u avionu pred takvim auditorijem napravi jednu tako krupnu moralnu grešku'', poručio je Ćiro.

Za klub Persija Jakarta u 37 utakmica Šimić je zabio 26 golova. 31-godišnjaka navijači zovu Super Šimić i Princ od Perzije, a u jednom trenutku su mu nudili i igranje za reprezentaciju Indonezije. Njegov ugovor s klubom traje do kraja godine, a vrijednost mu se procjenjuje na 350 tisuća eura. Šimić, za sada, Australiju ne smije napustiti do ročišta koje je 9. travnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider