Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"problem je lijevi bek"

Bilanca Vatrenih na kraju godine: "Odlazak na SP ne bi smio biti upitan"

Novinar Nove TV Milan Stjelja još je jednom sjajno pojasnio stanje u kvalifikacijskoj skupini I za Svjetsko prvenstvo u kojoj se nalazi Hrvatska...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavljem protiv Islanda, hit momčadi s ovoljetnog EURO-a, Vatreni su na idealan način zaključili svoje kvalifikacijske ispite u 2016. godini.
Konačni učinak izgleda ovako: u 4 utakmice imaju 3 pobjede, 1 remi, dok je rubrika poraza srećom još prazna. I to je lijepih 10 bodova.

Za usporedbu: više bodova od Hrvatske imaju još samo svjetski prvaci Nijemci, 2. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, nezaustavljivi Belgijanci, 4. na svijetu, te uspješni Švicarci koji su također bolje rangirani od Vatrenih.

S tih 10 bodova Hrvatska će prezimiti kao vodeća momčad svoje skupine. S 2 boda više od Ukrajine, tri od Islanda, te čak 5 u odnosu na Tursku. Finska i Kosovo su na dnu s 1 osvojenim bodom.

No, osim ovog pogleda na poredak, veseli i odlična igra Čačićeve momčadi. U svim utakmicama iskazali su dominantnu igru i bili bolji od suparnika. Odlično je i to što je Mandžukić počeo zabijati, što se Šime Vrsaljko potvrdio kao prava zamjena za Srnu, a uslijed ozljeda najvećih zvijezda jako su dobro svoje prilike iskoristili igrači s klupe poput Kramarića i Kovačića.

Nažalost, i dalje ostaje pitanje lijevog bočnog. Pivarić još traži formu nakon teške ozljede koljena početkom godine i on sigurno može puno bolje, poglavito u defanzivi, no izbornik bi protiv Sj. Irske trebao isprobati i Leovca. Možda on bude pravo rješenje za tu poziciju.

A sve to treba rješiti već do proljeća jer raspored nije lagan. U sljedeće dvije utakmice Hrvatska igra protiv prvih pratitelja: doma protiv Ukrajine i u gostima kod Islanda. Dvije pobjede bile bi idealne, ali i pobjeda protiv Ukrajinaca i barem remi na Islandu širom bi otvorili vrata Hrvatskoj prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Imala bi 5 bodova više od Ukrajine i minimalno 3 od Islanda.

A kako Vatreni zasada djeluju na terenu, plasman na svjetsku smotru ne bi trebao biti upitan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider