Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pročitajte priopćenje

HNS za napad na Cvitanovića optužio huligane

Nakon napada na trenera Dinama priopćenjem su reagirali iz Hrvatskog nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kukavičkom napadu ispred vlastitog doma, Dinamovom treneru Mariju Cvitanovića slomljena je ruka. Nije poznato tko bi htio napasti trenera Modrih, a posljednji sličan napad, onaj na trenera Hajduka Luku Bonačića 2006. povezivao se s nekim menadžerskim krugovima.

HNS je iznio svoje viđenje napada na Cvitanovića te u priopćenju spomenuo huligane

''Nekoliko napadača sačekalo je nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Cvitanovića ispred njegovog doma te ga kukavički napalo palicama, nanijevši mu pritom ozbiljnije ozljede.

Nastavak je to niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina. No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce.

Ponavljamo, nekažnjeno.

Nogomet je puno dao Hrvatskoj, a malo toga dobio zauzvrat. No, ono osnovno što građanin jedne zemlje treba dobiti - sigurnost i pravdu - trebali bi dobiti i članovi nogometne obitelji.

Apeliramo na državne institucije da reagiraju prije nego se dogodi ono najgore te da se ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji, ali prije svega - građane Republike Hrvatske.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider