Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Praznici nogometa

Poljud će gorjeti: Rasprodan stadion za oba derbija Hajduk - Dinamo, bit će preko 65.000 navijača!

Hajduk je rasprodao ulaznice za dva predstojeća derbija s Dinamom.

Bakljada Torcide na derbiju (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Navijači Hajduka razgrabili su sve ulaznice koje su se našle u prodaji za nadolazeća dva derbija s Dinamom.

Dva najveća hrvatska kluba odmjerit će snage na Poljudu dvaput u četiri dana. Prvo će se sastati u subotu 30. ožujka u sklopu 28. kola SuperSport HNL-a, dok se u srijedu 3. travnja igra polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Stoga je Hajduk ove srijede pustio u prodaju ulaznice za oba ta derbija. U roku od nekoliko sati razgrabljene su sve one za prvenstveni okršaj, a sad je stigla i obavijest da su navijači pokupovali i sve one za polufinale Kupa.

Kapacitet Poljuda je nešto manje od 34.000, a Hajduk ima 20.000 pretplatnika, koji su još u srpnju i kolovozu prošle godine osigurali kupnjom sezonske ulaznice osigurali svoj mjesto na ovim utakmicama.

Kada se službenog kapaciteta odbiju svi pretplatnici, kao i 1.463 ulaznice namijenjene gostujućim navijačima na jugozapadnoj tribini, kao i ponešto karata rezerviranih za sponzore kluba i igrače prve momčadi, dolazimo do brojke od oko 12.000 ulaznica. Toliko ih se otprilike našlo u ovoj prodaji za oba derbija i sve su ih pokupovali članovi Hajduka koji su jučer ujedno postavili novi klupski rekord.

Želite na makar jedan derbi? Nada postoji, ali...

Međutim, bez obzira što su sve ulaznice rasprodane, nije još sve izgubljeno za one koji žele uživo svjedočiti derbijima. Naime, Hajduk je nedavno uveo opciju "Sidi na moje misto", namijenjenu onim pretplatnicima koji iz nekog razloga nisu u stanju pohoditi utakmicu. Oni mogu, uz nekoliko klikova na službenoj stranici kluba, prepustiti svoje pretplatničko mjesto, koje onda Hajduk pušta u prodaju kao pojedinačnu ulaznicu za odabranu utakmicu. Oni članovi koji dovoljno brzo primijete pojavu tih novih ulaznica u prodaji moći će nabaviti svoj dragocjeni papirić za derbi.

Makar, u ovoj situaciji, kad su još uvijek tri kluba u borbi za naslov prvaka i kad cijela Hrvatska priča o derbiju na Poljudu uoči Uskrsa, teško je očekivati da će biti puno Hajdukovih pretplatnika (ako uopće bude ijedan) koji će propustiti priliku da budu na tribinama.

Na jedinom ovosezonskom derbiju odigranom na Poljudu, pobjedu Hajduka protiv Dinama je 1. listopada gledalo 33.824 gledatelja. Sada je za očekivati sličnu brojku navijača, a zajedno s polufinalom Kupa, gotovo sigurno će u razmaku od četiri dana na Poljudu biti više od 65.000 ljudi.

U derbiju na Poljudu će pobijediti...?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider