Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nešto ću mijenjati"

Hajduk predstavio novog starog trenera: "Imamo najbolju ekipu, a Nikola Kalinić uvijek je dobrodošao"

Mislav Karoglan predstavljen je kao nasljednik Ivana Leke na klupi Hajduka.

Mislav Karoglan (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Na konferenciji za medije u Bijelom salonu na Poljudu je predstavljen Mislav Karoglan, novi stari trener Hajduka.

Stručnjak koji je ujesen 2022. vodio Hajduk i u deset prvenstvenih utakmica bio bez poraza (šest pobjeda, četiri remija) sada je iznova na klupi Majstora s mora, odmoran i motiviran.

"Zahvalan sam prvo Bogu, a onda Upravi što sam drugi put trener najvećeg kluba na svijetu za mene. Čast i odgovornost koje osjećam su ogromni, stariji sam i iskusniji, miran, s velikim guštom i nestrpljenjem čekam da se susretnem s momčadi. Jedva čekam nastavak puta koji sam bio podcjenjivao, a kasnije sam vidio da je jako dobar", bile su prve Karoglanove riječi na povratničkoj presici.

Što Karoglan može promijeniti? Kako napraviti efikasniji Hajduk?

"Evidentno je da postoje određeni problemi s efikasnosti, imamo gust raspored. Neću pričati, zakleo sam se, neću pričati o onome čega nema. Imamo najbolju ekipu, hoću samo one koji tako razmišljaju. Imamo 25-28 igrača, svi su prvotimci, to je svlačionica kojoj vjerujem, dio igrača ne poznajem. Kad sam bio prošli put u Hajduku, sve je funkcioniralo savršeno na bazi iskrenosti i ovaj put ću se bazirati na iskrenosti jer sve drugo vodi u propast."

Hoće li Karoglan zahtijevati povratak Nikole Kalinića, koji je ljetos napustio Hajduk?

"S Nikolom ću svakako imati razgovor, treba vidjeti kakve su mu ambicije i planovi, tako da mislim da je pitanje deplasirano. Tek sam došao, jutros sam potpisao, nisam ni pogledao, eto tolika je razina povjerenja."

Što se Karoglana tiče, je li Nikola Kalinić dobrodošao?

"Uvijek je on dobrodošao."

Na koji će način Mislav Karoglan vratiti Marka Livaju u top-formu?

"Prije svega, bitno je vidjeti njegovo zdravstveno stanje jer je vukao neke ozljede. Doći će i forma brzo, bitno ga je dovesti u situacije da bude opasan. Bitnije su mi navike igrača koji su na terenu oko Livaje."

Na pitanje o predsjednikovoj podršci, Karoglan je odgovorio:

"Meni nije bitno samo kako me mjeri netko drugi, bitno mi je da je svlačionica ta koja me slijedi. Ne budem li pobjeđivao, što će mi podrška javnosti... Sam sebi sam najveća kritika, imam tu mazohističku crtu i čekam da budem bolji ovaj put."

Što Karoglan planira mijenjati?

"Vjerojatno hoću nešto. Ne bih se bavio sad analizom, nije to kolegijalno. Prvi je cilj poboljšati fazu napada, Hajduk zabija premalo golova i to moramo promijeniti. To ćemo analizirati i imamo određeni plan, nadam se dobrom impulsu već u petak. Pitanje stoji, ja svakako imam plan i čvrsto sam uvjeren da već u petak možemo biti puno bolji u fazi napada."

Karoglan je na početku sezone vodio Istru 1961, u kojoj je dobio otkaz nakon tri kola. Imao je remi s Lokomotivom u gostima, domaći poraz od Dinama i teško stradanje u gostima kod Rijeke.

"Izgubio sam od Dinama i Rijeke, taj je poraz bio bolan. Istra u 11 susreta ima jednu pobjedu, protiv Hajduka. Ja im želim da u idućih 11 utakmica ostvare deset pobjeda i jedan poraz, protiv Hajduka. Smatram taj mandat velikim neuspjehom u svom životu", zaključio je Karoglan.

Novi trener Hajduka najavio je da će uskoro kompletirati svoj stručni stožer, o čemu će klub izvijestiti na web-stranici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider