Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traže hitan odgovor

Hajduk poslao HNS-u žalbu na devet stranica nakon velike kazne koja je stigla na Poljud

Hajduk je prema Zagrebu poslao žalbu od devet stranica, a traži što hitniji odgovor od HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je disciplinski sudac HNS-a Alan Klakočer kaznio Hajduk sa 70 tisuća kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehnike i diskriminirajućeg ponašanja navijača, splitski klub je poslao žalbu na tu odluku.

gol expired Ovo je sastav nepozvanih Hrvata na rukometni Euro: Bili bi favoriti za medalju divider

Hajduk je prema Zagrebu poslao žalbu od devet stranica, a traži što hitniji odgovor od HNS-a.

Cijela Hajdukova žalba:

Hajdukova žalba protiv odluke HNS-a by DNEVNIK.hr on Scribd

Ovako je HNS kaznio Hajduk:

"HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek.

Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini (6548 pripadnika), pet minuta prije početka utakmice, a za vrijeme koreografije bacanja traka rola papira ispred iste tribine, pale jednu baklju, dvije svjetleće dimne bljeskalice, jednu rasprskavajuću pirotehničku raketu, te šest dimnih kutija koje su pravile dim narančaste boje, a od kojih je jedna gorjela i u prvoj minuti utakmice. Također, u 38. minuti pale jednu dimnu kutiju, u 41. minuti tri baklje, od 51. do 53. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine.

Od 56. do 58. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine, te od 62. do 63. minute pale devet baklji i četiri svjetleće dimne bljeskalice, koje su sve dogorjele na istoj tribini, te u 64. minuti bacaju jedan topovski udar, a od 65. do 69. minute pale oko 25 baklji, četiri svjetleće dimne bljeskalice, od kojih su četiri baklje bačene u teren za igru, kojom prilikom se igra nije prekidala, a osam baklji je bačeno u prostor ispred iste tribine.

U 74. minuti zapaljena je jedna baklja, u 75. minuti dvije baklje, u 83. i 88. minuti zapaljene su po jedna baklja i sve su dogorjele na istoj tribini. U 21. i 70. minuti cijeli stadion uzvikuje: “Cigane, Cigane“ na sudačku odluku prilikom dodjele opomene. Također, u 76. minuti na tribini istok se pali jedna dimna kutija koja je pravila dim narančaste boje'', stoji u priopćenju HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider