Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS - teatar apsurda

Hajduk uzvraća udarac: 'Primate pozajmice od Dinama i pjevate im na zabavama'

Nakon što je HNS kaznio Hajduk i njegove čelnike, splitski klub se oglasio priopćenjem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk se oglasio priopćenjem nakon što je disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević kaznio Ljubu Pavasovića-Viskovića s dvije godine zabrane rada u nogometu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Kazne koje je izrekao disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević samo su nastavak teatra apsurda koji vlada na našoj nogometnoj sceni, a u kojem Hrvatski nogometni savez ne primjenjuje iste kriterije za sve sudionike u hrvatskom nogometu.

Sama činjenica da je Krešimiru Vlajčeviću, disciplinskom sucu Prve HNL - koji je u široj javnosti najpoznatiji kao osoba koja je primila pozajmicu od Dinama te unatoč tome nije trpio nikakve posljedice - trebalo gotovo tri mjeseca da objavi kazne govori o njegovoj neovisnosti i nepristranosti kod donošenja odluka.

Jedni kriteriji vrijede za vladajuću nomenklaturu HNS-a i njihove prijatelje, koji su zaštićeni i dozvoljeno im je sve dok drugi kriteriji vrijede za one koji ukazuju na nepravilnosti i nepoštenje u hrvatskom nogometu te u pravilu završavaju pod kaznama i suspenzijama.

Sucu Brunu Mariću koji je svojim sudačkim pogreškama pred očima cjelokupne javnosti izazvao pravi cirkus oko derbija dozvoljeno je da pjeva i svira na kućnim zabavama igrača Dinama te drži konferencije za novinare, suprotno i HNS-ovim kodeksima i pravilnicima.

Naravno za pogreške na derbiju od strane HNS-a dobio je pozitivnu ocjenu te i dalje nastavlja suditi utakmice u domaćim natjecanjima. Alojziju Šuprahi koji je prvostupanjski osuđen zbog fizičkog napada na predsjednika Hajduka dozvoljeno je da i dalje obnaša funkciju člana IO HNS-a te je uz to nagrađen imenovanjem na listu delegata za utakmice Europske lige i Youth Champions League.

Takve stvari i brojne druge primjere Hrvatski nogometni savez tolerira, a Hajduka i njegovo vodstvo drastično se kažnjava.

Stoga ova odluka o kazni, ma koliko bila drastična, nije nas iznenadila i neće nas zaustaviti u borbi za ravnopravan status svih sudionika u hrvatskom nogometu", napominju u Hajduku."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider