Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordni transfer

Hajduk objavio financijsko izvješće: Minus iznosi oko 12 milijuna eura, ali postoji jedna "kvaka"

U cijeloj priči postoji i jedno - ali. Naime, u Hajdukov financijski rezultat 2023. godine ne ulazi rekordni transfer Luke Vuškovića, najveći u povijesti kluba.

Hajdukov grb (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

Na svojoj službenoj stranici Hajduk je, sukladno pravilniku Hrvatskog nogometnog saveza o licenciranju klubova, objavio revidirano financijsko izvješće za 2023. godinu.

Podatak koji će svakako najviše zanimati navijače splitskog kluba i cjelokupnu javnost je onaj da poslovni rezultat Hajduka iznosi minus 12.995.392 eura. Riječ je o poslovnom rezultatu bez registracije igrača.

Gubitak poslije oporezivanja iznosi 11.843.316 eura što svakako ne zvuči dobro u predvečerje dolaska novog predsjednika kluba.

Međutim, u cijeloj priči postoji i jedno - ali. Naime, u Hajdukov financijski rezultat 2023. godine ne ulazi rekordni transfer Luke Vuškovića, najveći u povijesti kluba.

Supertalentirani Vušković je prodan u engleski Tottenham, ali taj će transfer i službeno moći biti realiziran tek u ljetnom prijelaznom roku 2025. godine, kad Luka bude punoljetan.

Shodno tome, transfer će biti proknjižen tek u idućoj kalendarskoj godini (2025.) pa zato Hajduku u prošlogodišnjem financijskom izvješću "nedostaje" tih oko 11 milijuna eura koliko će Englezi ukupno platiti Splićanima za kupnju jednog od najtalentiranijih nogometaša svijeta u svom (2007.) godištu.

Financijski izvještaj Hajduka za 2023. godinu možete pročitati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider