Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreće 33. kolo

VIDEO Kartoni, ozljede, smrt u obitelji… Hajduk bez "pola momčadi" čeka utakmicu ovog petka

Prva utakmica 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige igra se ovog petka na Poljudu gdje će Hajduk ugostiti Hrvatski dragovoljac.

Pred nogometašima Hajduka je domaća utakmica s Hrvatskim dragovoljcem, ovaj petak na Poljudu s početkom u 18:00.

Bit će to prvi susret 33. kola Prve HNL, dvoboj u kojem Splićani nemaju pravo na kiks ako žele zadržati kakvu-takvu nadu u osvajanje naslova prvaka ove sezone.

U prošlom kolu Hajduk je odigrao bez golova sa Slaven Belupom u Koprivnici, u utakmici u kojoj je nastupio bez nekolicine standardnih igrača (Marko Livaja, Nikola Kalinić, Emir Sahiti, Lukas Grgić).

Primjetno je bilo koliko je momčad Valdasa Dambrauskasa bila inferiorna u napadu gdje se za ovu utakmicu vraćaju Livaja i Kalinić, ali problemi su se pojavili drugim dijelovima ekipe.

Biuk i Fossati kartonirani, Vuković, Atanasov i Mlakar ozlijeđeni

Dambrauskas ne može računati na ukupno šestoricu igrača. Stipe Biuk i Marco Fossati u Koprivnici su dobili akumulirani treći žuti karton, zbog ozljeda su od ranije van konkurencije Josip Vuković i Jani Atanasov, a nezgodan udarac protiv Slavena je dobio Jan Mlakar i njegov je nastup pod velikim upitnikom.

U međuvremenu, Emiru Sahitiju je preminula majka i on će zbog odlaska na pogreb propustiti sraz s Hrvatskim dragovoljcem.

"Sve naše osobne molitve i misli su uz Emira Sahitija zbog njegove osobne tragedije. Neke stvari su u životu veće od nogometa, svi ga podržavamo i želimo da ostane jak", poručio je trener Hajduka.

Dambrauskas: Već dugo nije sve u našim rukama

Daleko najveću glavobolju Dambrauskasu izaziva situacija u veznom redu. Fossati je otpao zbog kartona, Vuković i Atanasov zbog ozljeda, a neće moći računati niti na Sahitija koji je znao odigrati kao desni vezni ili lijevi vezni u nekim prijašnjim sustavima. Stoga je Hajdukov trener na konferenciji za medije dobio pitanje postoji li opcija da u sredini zaigra pričuvni desni bek Gergo Lovrencsics.

"Tražit ćemo najbolje što možemo, u prošloj utakmici su on i David Čolina igrali u veznoj liniji. Dokle postoji teoretska šansa moramo se boriti. Znamo da već dugo nije sve u našim rukama. Moramo se koncentrirati na svaku utakmicu. Vrlo smo razočarani nakon posljednje utakmice, puno je razloga zbog čega je tako završilo. Vjerujem da ćemo sutra biti na nivou na kojem želimo biti", rekao je Valdas Dambrauskas.

Ukoliko računamo i višemjesečnu odsustnost Samuela Eduoka, dolazimo do brojke od sedam igrača na koje Splićani ne mogu računati u sutrašnjoj utakmici.

Mogući sastav Hajduka za utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem:

L. Kalinić - Mikanović, Katić, Elez, Melnjak - Grgić, Krovinović - Ljubičić, Livaja, Kačaniklić - N. Kalinić

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider