Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POSTOJE PROBLEMI

Haaland opet zakazao u jakoj utakmici, Keane dao neobičnu kritiku: "On je kao igrač iz četvrte lige"

Iako ga pred golom smatra najboljim na svijetu, Roy Keane tvrdi kako je ukupna nogometna igra Erlinga Haalanda ispod svake razine.

Erling Haaland (Foto: Profimedia)

Nije tajna kako je Erling Haaland igrač komu je nevjerojatno malo potrebno da pošalje loptu u gol, isto kao i što nije tajna da baš nije igrač koji će si šansu stvoriti sam ili sudjelovati u kreiranju šanse za nekoga drugog.

Njegove slabosti vidjele su se jako dobro u utakmici Manchester Cityja protiv Arsenala, koja je na Etihadu završena bez pogodaka. Iako se od Norvežanina puno očekivalo, on je bio jedan od najlošijih igrača na terenu. Jednu je šansu ipak dobio, no nije ju iskoristio pa su naravno krenule kritike.

Haaland u jakim utakmica nije čovjek odluke

Uostalom, ove sezone jako su česte, posebno u utakmicama gdje se očekuje da bude čovjek odluke, odnosno utakmicama u kojima je City imao ravnopravnog protivnika.

Ako ćemo gledati ovosezonske susrete protiv momčadi koje se trenutno nalaze u Top 5 lige, a osim Cityja to su Arsenal, Liverpool, Tottenham i Aston Villa, Haaland ih je odigrao šest te postigao samo jedan pogodak, a City nije upisao niti jednu pobjedu. Štoviše, u tim susretima su na četiri neodlučena susreta i dva poraza. 

Probleme u Haalandovoj igri deterkirao je legendarni dugogodišnji kapetan Manchester Uniteda, Roy Keane, okrenuvši se ukupnim Haalandovim nogometnim vještinama, za koje smatra kako su jako niske te kako u ovakvim susretima to dolazi do izražaja.

"Jako loše. Njegova ukupna igra je jako slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, no ukupno je to jako loše. Njegov igra je na razini igrača iz naše četvrte lige. On to mora popraviti kroz iduće godine i popravit će. Ali, mora na tome što prije raditi", rekao je Keane.

Brojke idu Keaneu u prilog

Mnogi će se složiti s velikim Ircem, a brojke svakako idu tome u prilog. Haaland je nevjerojatno ubojit u susretima gdje njegova momčad dominira, odnosno gdje protiv sebe imaju kvalitetom podređenu momčad. No, od dolaska u Manchester u ovakvim se susretima nije iskazao.

Prošle sezone to nije stvorilo problem u osvajanju trostruke krune, vidjet ćemo hoće li ove.

Ovo nije prvi obračun Keanea i obitelji Haaland

Što se tiče Keanea, ovo nije njegov prvi obračun s obitelji Haaland, budući da je Erlingovo ocu praktički završio karijeru. Njihova priča krenula je tako da je Haaland u jednom susretu žestoko startao na Keane, a onda je, dok je ovaj ležao, stao iznad njega i napao ga da glumi ozljedu.

Keane je uistinu bio ozlijeđen, a u prvom utakmici protiv Haalanda nakon što se vratio je tako startao na njega da je ovaj teško ozlijeđen, a nakon povratka na teren više nikad nije bio isti.

Roy Keane on Haaland performance vs Arsenal: “he’s almost like a league 2 player”
byu/Mahatma_Gone_D insoccer

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider