Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO JE ZA NAKLON

Guardiola oduševio govoreći o ispadanju iz Lige prvaka od Reala

Sjajan kratki monolog o nogometu i onome što on predstavlja imao je menadžer Manchester Cityja pred novinarima.

Pep Guardiola (Foto: Afp)

Nakon nesretnog ispadanja iz Lige prvaka, čime je san o drugoj uzastopnoj trostrukoj kruni ugašen, Manchester City već danas ispred sebe ima polufinala FA Cupa protiv Chelseaja.

No, u najavi te utakmice teško je moguće izbjeći pitanja o onome što se dogodilo u srijedu na njihovom Etihadu, gdje su unatoč velikoj dominaciji Real Madridu postigli tek jedan pogodak u 120 minuta, a onda doživjeli poraz nakon udaraca s bijele točke.

Kakva izjava, kakav fantastičan stav!

Kad je Pep Guardiola rekao svoje mišljenje o tome, svi pristutni novinari su mu praktički čestitali, budući da je iznio viđenje nogometa koje je sjajno, posebno nakon poraza koji vjerojatno po prikazanom nisu zaslužili.

"Izgubili smo od Real Madrida na kaznene udarce, a bili smo jako jako dobri. Osvojili smo Ligu prvaka kad je Lukaku bio na tri metra od Edersona, potpuno sam i poslao je loptu u njega. A tada su svi govorili kako smo sjajni. Svi su govorili kako je dobar Manchester City.

Posljednju utakmicu napravili smo sve što je trebalo, ali nismo mogli zabiti. To su te margine, te sitnice. Moraš to prihvatiti, jesu li to zvijezde, ne znam. Ja bih rekao da je to nogomet. Nije to do klubova, događalo se svima protiv onih drugih. To je nogomet.

Da mi netko ponudi iduće godine da bude u ovoj fazi i da se borimo za titulu, to bih odmah potpisao. Jer to znači da ste cijelo vrijeme tu, da ste ono što jeste i da radite dobro. I nema nikakve sumnje da je ova momčad nevjerojatna", objasnio je.

Upravo zbog takvog stava Manchester City Pepa Guardiola već sezonama je ono što je. Da, novci svakako pomažu, no najveći dio toga je u stavu.

A Pepov je i više nego ispravan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider