Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznata priča

Guardiola: "Znam kroz što Klopp prolazi, meni se to također dogodilo"

Pep Guardiola oprašta se od svog velikog rivala Jürgena Kloppa, koji je najavio kako će na kraju sezone odstupiti s mjesta menadžera Liverpoola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Jürgen Klopp u petak iznenadio nogometni svijet najavom kako na kraju sezone napušta Liverpool, menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola priznao je kako će mu nedostajati najveći rival.

"Imao sam osjećaj da on napušta i dio nas u Manchester Cityju jer je Liverpool bio naš najveći rival u njegovim godinama. Osobno mi je bio najveći rival još od vremena kad je bio u Dortmundu, a ja u Bayern Münchenu. Nedostajat će mi, ali zadovoljan sam jer ću bez njega spavati malo bolje noć prije nego što igramo protiv Liverpoola. Međutim, želim mu sve najbolje," kazao je Guardiola.

Jurgen Klopp VIDEO Šok! Jurgen Klopp odlučio napustiti Liverpool na kraju sezone divider

Španjolski stručnjak priznao je kako je ostao iznenađen Kloppovom objavom.

"Klopp je apsolutno nevjerojatan trener i znam da ga ne poznajem izbliza, ali on je nevjerojatna osoba," dodao je.

Menadžer "Građana" naglasio je da razumije Kloppa jer se on tako osjećao u Barceloni.

Jürgen Klopp VIDEO Klopp u slavlju ostao bez važne dragocjenosti: Snimatelj na Anfieldu "spasio mu život" divider

"Osjetio sam to u Barceloni pa to potpuno razumijem. Međutim, on to ne priznaje, ali vratit će se. Svi će se menadžeri (osjećati umorno) kada odrade mnogo godina, ja to potpuno osjećam."

Klopp je tijekom svog mandata u redovima Redsa osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, Liga kup i Superkup.

"Mislim da će Premier ligi nedostajati njegova karizma, osobnost i način na koji njegove momčadi igraju. Uvijek ih je bilo zadovoljstvo gledati koliko su pozitivni u svom pristupu. Pokušavaju pobijediti u svakoj utakmici. Želim mu sve najbolje," poručio je Guardiola.

Nagrada FIFA The Best za 2023. ide Lionelu Messiju Messi slavi i podiže prašinu: Slavni trener stavio Brozovića ispred svih, Modrić ispao iz 11 najboljih divider

Klopp je u petak šokirao nogometnu javnost najavivši povlačenje s klupe Liverpoola na koncu ove sezone.

"Ja sam, kako da to kažem, na izmaku energije," rekao je Klopp za Liverpoolovu web-stranicu.

"Sada nemam problema, očito, znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro. Znam da ne mogu raditi posao opet, i opet, i opet, i opet", dodao je.

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol Pravilo koje Gvardiol i Kovačić ne smiju prekršiti: Ako to ne poštujete, nema treniranja u Cityju divider

"Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim momčad, volim osoblje. Volim sve. Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti", kazao je Klopp, koji je Redse preuzeo u listopadu 2015.

Pod njegovim vodstvom Liverpool je osvojio naslov prvaka Engleske (2020), Ligu prvaka (2019), UEFA Supekup (2019), FIFA-ino svjetsko klupsko prvenstvo (2019), Liga kup (2022) i FA Kup (2022).

Tablica Premier lige:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider