Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
istina je!

Čelni čovjek Bayerna potvrdio suludu Guardiolinu ideju dok je bio trener: "Neuer je trebao igrati u veznom redu"

Pep Guardiola imao je ideju da ponajbolji vratar svijeta Manuel Neuer na jednu utakmicu zaigra u veznom redu Bayerna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni predsjednik minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge otkrio je zanimljiv detalj iz razdoblja kada je na trenerskoj klupi bavarskog diva sjedio Pep Guardiola. Bilo je to od 2013. do 2016. godine, kada je Guardiola imao nekoliko "suludih ideja".

gol expired Glavna zvijezda prijelaznog roka obrušila se na bivši klub: "Bio sam crna ovca" divider

"Manuel je zbog svoje sjajne tehnike igranja lopte nogama revolucionizirao ulogu vratara u nogometnom svijetu. Još se uvijek sjećam kako je Guardiola, nakon što je osvojio naslov prvaka Bundeslige, imao ideju da na jednu utakmicu stavi Neuera da igra veznog. Bilo mi ga je teško odvratiti od te ideje, ali smo zaključili da bi se taj njegov potez mogao protumačiti kao znak arogancije. Ipak, ne sumnjam da bi Manuel bio sjajan u veznom redu", zaključio je Rummenigge.

gol expired Fury objavio fotku: Čvrst kao stijena ulazi u revanš borbe koja je (napokon) oduševila svijet! divider

Guardiola je poznat kao trener koji je promijenio mnoge stvari u današnjem nogometu, od stila igre do uloge vratara. Šteta da nismo imali priliku vidjeti Neuera u toj poziciji, no možda u budućnosti vidimo Edersona, vratara Manchester Cityja.

Naime, mnogi vjeruju da je Brazilac ima još bolji osjećaj i tehniku baratanja loptom nogama, pa nas ne bi iznenadilo da Guardiola ipak svoju ideju provede u djelo u jednom trenutku svoje trenerske karijere.

gol expired Potres u Barceloni: Messi javno opleo po sportskom direktoru i kultnom igraču katalonskog diva divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider