Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sigurnosni rizik

Grčki navijači u Zagrebu? Simpatizeri PAOK-a saznali odluku UEFA-e

UEFA je zabranila grčkim navijačima PAOK-a dolazak u Zagreb.

Navijači PAOK-a (Foto: Afp)

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) odlučila je da navijači solunskog PAOK-a nisu dobrodošli u Zagrebu zbog sigurnosnog rizika. Dinamo dočekuje PAOK 7. ožujka na Maksimiru, a iz UEFA-e došao je prst dolje za grčke navijače koji gaje dobre odnose sa srpskim Grobarima.

Nije to ništa iznenađujuće s obzirom na događanja iz Atene prošlo ljeto, ali i događanja iz 2010. godine kada su se Modri prvi put sastali sa Solunjanima. Tada su grčki navijači došli u hrvatsku metropolu, ali njihov autobus je ubrzo kamenovan i zasut bakljama. Nakon tog incidenta Grci su odlučili da im je bolje vratiti se u domovinu.

Ipak, navijači PAOK-a vratili su se u Zagreb 2015. godine kada ih je ždrijeb spojio u drugom pretkolu Europske lige s Lokomotivom. Srećom, taj okršaj je prošao bez navijačkih nereda, ali i tada su se Grobari pridružili Grcima u Kranjčevićevoj.

Paul Pogba i Luka Modrić (Foto: AFP) Govorili su da će biti najbolji na svijetu, a sada je izbačen iz nogometa vjerojatno do kraja karijere divider

Podsjetimo da su navijačima zagrebačkog kluba zabranjena gostovanja tijekom europskih ispita, ali potiho se postavlja pitanje što ako Dinamo prođe sve do finala Konferencijske lige.

Finale će se igrati 29. svibnja u Ateni na AEK-ovoj OPAP Areni, baš na mjestu gdje su izbili navijački neredi. Ako nekim slučajem Dinamo dođe sve do završnice, tehnički se ne bi radilo o gostovanju, ali teško da bi UEFA dozvolila pristalicama Dinama da se vrate u omraženu im Atenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider