Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sretno!

Gotovo je! Ivan Rakitić ima novi klub, poznati su i detalji ugovora

Bivši reprezentativac i dokapetan Hrvatske nakon trinaest godina napustio je Španjolsku.

Ivan Rakitić (Foto: Afp)

Ivan Rakitić, 35-godišnji nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac, kompletirao je prijelaz u Al-Shabab, prvoligaša iz Saudijske Arabije, s kojim je potpisao ugovor do lipnja 2025. godine.

Rakitić je obavio sve liječničke preglede te službeno stavio potpis na vjernost klubu koji je do prije mjesec dana vodio hrvatski strateg Igor Bišćan. Trenutačno se Al-Shabab nalazi na 11. mjestu tamošnje ljestvice. Od internacionalaca u Al-Shababu trenutačno igraju Brazilci Carlos Junior i Iago Santos, belgijski reprezentativac Carrasco, Senegalac Diallo, Kolumbijac Cuellar, Marokanac Saiss i južnokorejski vratar Kim Seung Gyu.

Bivši reprezentativac i dokapetan Hrvatske tako je nakon trinaest godina napustio Španjolsku. Od siječnja 2011. nastupao je za Sevillu, s kojom je 2014. osvojio Europsku ligu, pa je igrao za Barcelonu s kojom je osvojio Ligu prvaka 2015. godine. Nakon povratka u Sevillu 2020. došao je do novog pehara Europske lige 2023. godine.

"Sevilla želi Ivanu Rakitiću, jednom od najvažnijih igrača u njezinoj povijesti, zahvaliti na naporu i prednosti svih ovih godina te mu poželjeti puno uspjeha u budućnosti", navela je Sevilla u oproštaju od svoga dokapetana.

Rakitić je s 323 nastupa stranac s najviše utakmica u povijesti Seville. S 310 nastupa za Barcelonu četvrti je stranac po broju nastupa za katalonski klub nakon Lionela Messija, Danija Alvesa i Javiera Mascherana.

Profesionalnu karijeru Rakitić je počeo u Baselu. Od 2007. do 2011. godine je nosio dres Schalkea, a potom se preselio u španjolsku La Ligu.

Za hrvatsku reprezentaciju skupio je ukupno 106 nastupa i pritom je postigao 15 golova. Ujedno je bio jedan od vođa generacije koja je 2018. godine na Svjetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

Ove je sezone kao član Seville, s kojom je imao ugovor do kraja aktualne sezone, postigao dva pogotka uz četiri asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider