Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za dnevnik nove tv

Kultni hrvatski stoper najavio mogući povratak u matični klub: ''Tu je sve počelo''

Hoće li Šibenik za svoj povratak u prvu ligu dobiti veliko pojačanje u obrani? Gordon Schildenfeld, bivši nogometaš Dinama i hrvatske reprezentacije, karijeru je počeo u svom rodnom gradu, a trenutačno igra na Cipru.

Gordon Schildenfeld još je uvijek čvrst poput stijene. 35- godišnji Šibenčanin ovih je dana svratio na svoj Šubićevac. Proradila je mašta Funcuta koji se pitaju vraća li se Šifo u matični klub koji će od iduće godine opet biti u prvoj ligi?

Povratak u HNL? Zašto ne. Doći u Šibenik bilo bi mi drago jer tu je sve krenulo, tu sam ponikao. Ako mogu pomoći klubu zašto ne.

No Šifo još ima važeći jednogodišnji ugovor s ciparskim Anorthosisom. Na Šubićevcu će ostati još nekoliko dana. Tek toliko da prije povratka na Cipar ostane u formi povremeno trenira sa Šibenikom. Kod njega to izaziva posebne emocije.

"Ne uklizavam više. Kako kaže Maldini..."

"Imao sam 15, 16 godina kada je tu bilo klizećih startova, krvavih koljena i svega..."

No klizeće startove Šifo je ostavio u mladosti. Kada si zadnji put uklizao?

gol expired Igrač Barcelone izazvao skandal, morao se ispričati: "Bio sam jako zabrinut" divider

"Ne sjećam se. Kako kaže Maldini, kada ukližeš zakasnio si prije. Ja se toga držim."

A dok je bio mlađi držao se i svog velikog prijatelja Ante Rukavine, jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa.

"Nikako da se sretnemo, ja sam još aktivno na Cipru i tamo sam stalno, jedino kada dođem na odmor u Šibenik na desetak dana, a tada se ne uspijemo vidjeti zbog obaveza."

"Volio bih da se Hajduk vrati na staze slave zbog sporta, ali i Dinama"

Iako je na Cipru od 2017. godine Schildenfeld prati hrvatski nogomet. Posebno svoj bivši klub Dinamo, ali i splitske bijele koji nikako da se vrate na staze slave.

"Ja bih to volio zbog sporta, ali i Dinama, da ima ozbiljnu konkurenciju, ali osobno mislim da na ovaj način to nije moguće."

gol expired Stari lisac Pippo još zabija kao nekad: Sjajno vodi sad već kultni klub, pogledajte sreću nakon gola divider

Ali zato je, smatra Schildenfeld moguće da jednoga dana baš netko od šibenskih klinaca bude nova zvijezda hrvatskog, ali i svjetskog nogometa.

"Zašto ne, Šibenik i Dalmacija su uvijek imali dobre talente i igrače i tko zna, možda stvarno gledamo tu buduce reprezentativce i najboljeg igrača svijeta kao što je i Luka Modrić izrastao. Nikad ne znaš..."

Da, nikad se ne zna. Vrijeme će pokazati, kao i to hoće li se Šifo vratiti u Krešimirov grad. Nije zaboravio zaustavljati protivničke napadače, a zna efektno i zabiti

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider