Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠPANJOLAC KRATKO TRAJAO

Gennaro Gattuso ponovno dobio posao u europskom velikanu: Danas potpisuje ugovor i kreće u spas sezone

Projekt s mirnim i staloženim Marcelinom u Marseilleu nije uspio, pa se vraćaju treneru karakterom puno bliže onom Igora Tudora.

Gennaro Gattuso (Foto: Afp)

Samo tri mjeseca trajao je Španjolac Marcelino na klupi Olympique iz Marseillea, nakon što je klub krajem prošle sezone napustio Igor Tudor, koji je na njihovoj klupi proveo manje od godinu dana.

Ispali iz Lige prvaka, borba za titulu već sad je daleko

Epilog je bolan. Ispadanje iz Lige prvaka od Panathinaikosa i loš ulazak u prvenstvo sa samo dvije pobjede u šest kola. Mirni Španjolac, koji je najbolje rezultate napravio s Villarrealom i Valencijom, jednostavno se nije snašao u najtemperamentnijem francuskom gradu.

Zato su odlučili vratiti se tipu trenera čiji im temperament svakako odgovara, iako se mnogi neće složiti s njihovim izborom, ponajviše na račun njegovih dosadašnjih referenci.

Novi trener bivšeg prvaka Europe bivši je talijanski veznjak Gennaro Gattuso.

Ima jedan trofej i gomilu rezultata ispod očekivanja

Gattuso je bio slobodan od proljeća, kad je dobio otkaz kao trener Valencije, gdje je mladu i talentiranu momčad doveo do grčevite borbe za ostanak u ligi. Tamo ga je naslijedila klupska legenda Ruben Baraja, koji je posao ostanka u ligi uspješno obavio, a ove sezone zasad radi sjajan posao.

Što se tiče Gattusove trenerske prošlosti, na svom prvom poslu u Sionu bio je igrač/trener te je ostvario samo tri pobjede u 12 utakmica. Nakon toga je preuzeo Palermo, gdje je dobio otkaz nakon samo šest kola. Na klupi tada novog drugoligaša upisao je tek sedam bodova u navedenim susretima.

Iduća stanica bila mu je Pisa, koju je uveo u Serie B, no onda odmah iz nje ispao uz nevjerojatnu gol-razliku. U 42 utakmice postigli su samo 23 pogotka, ali isto tako primili tek 36.

Liga prvaka ove bi sezone bila dovoljna

Iduća stanica bio mu je Milan, s kojim je zauzeo šesto pa peto mjesto, oba puta ostavši bez Lige prvaka, a bez nje je ostao i nakon dvije sezone na klupi jakog Napolija zauzevši sedmo i peto mjesto u ligi. Ipak, tu je osvojio svoj zasad jedini trofej, Kup Italije u sezoni 2019./2020.

Taj isti Milan pretprošle je sezone osvojio titulu, a Napoli prošle. Valencia koju je doveo u borbu za ostanak bila je tako idući upis na listu neuspjeha.

Može li u Marseilleu ipak napraviti neki rezultat koji će zadovoljiti upravu, što bi nakon ovakve sezone vjerojatno bio ulazak u Ligu prvaka? On sam će u idućim mjesecima dati taj odgovor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider