Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STRAŠAN IGRAČ, LOŠ TRENER

Gennaro Gattuso pred novim otkazom, samo pet mjeseci nakon dolaska

Gennaro Gattuso neće izdržati do kraja sezone niti na klupi nekadašnjeg prvaka Europe.

Gennaro Gattuso (Foto: Afp)

Talijanski trener Gennaro Gattuso napustiti će Olympique iz Marseillea manje od pet mjeseci otkad je došao na tu funkciju, tvrdi AFP.

 

Gattuso (46) je stigao na čelo OM-a krajem rujna 2023. godine kako bi zamijenio Španjolca Marcelina koji je otišao nakon pet utakmica i nakon poznatog burnog sastanka uprave kluba i reprezentativnih navijačkih skupina.

Marseille niti blizu Tudorovoj prošloj sezoni

No, unatoč ohrabrujućim prvim tjednima, Gattuso nije uspio popraviti situaciju u momčadi koja u 2024. nema niti jednu pobjedu u prvenstvu i nalazi se na devetom mjestu, daleko od vrha.

Osim tijesnog uspjeha u Kupu protiv petoligaša Thionvillea (1-0), Marseille nije pobijedio od 17. prosinca. U ponedjeljak ujutro, dan nakon poraza u Brestu (1-0), Talijan je priznao da "više nema rješenja" za ponovno pokretanje OM-a.

Prema izvoru bliskom pregovorima, do razlaza dviju strana trebalo bi doći u obliku sporazumnog razlaza, a ne otkaza.

Ovo je samo još jedan u nizu trenerskim neuspjeha nekad velikog igrača, koji unatoč neuspjesima zasad još uvijek vrlo lako dobiva poslove, pa se u njegovom trenerskom rezimeu nalaze Milan, Napoli i Valencia i Marseille. 

Tu i tamo neki rezultat, ali u globalu uglavnom loše

Na svom prvom poslu u Sionu bio je igrač/trener te je ostvario samo tri pobjede u 12 utakmica. Nakon toga je preuzeo Palermo, gdje je dobio otkaz nakon samo šest kola. Na klupi tada novog drugoligaša upisao je tek sedam bodova u navedenim susretima.

Iduća stanica bila mu je Pisa, koju je uveo u Serie B, no onda odmah iz nje ispao uz nevjerojatnu gol-razliku. U 42 utakmice postigli su samo 23 pogotka, ali isto tako primili tek 36.

Iduća stanica bio mu je Milan, s kojim je zauzeo šesto pa peto mjesto, oba puta ostavši bez Lige prvaka, a bez nje je ostao i nakon dvije sezone na klupi jakog Napolija zauzevši sedmo i peto mjesto u ligi. Ipak, tu je osvojio svoj zasad jedini trofej, Kup Italije u sezoni 2019./2020.

Taj isti Milan pretprošle je sezone osvojio titulu, a Napoli prošle. Valencia koju je doveo u borbu za ostanak bila je tako idući upis na listu neuspjeha. Tamo će se sad upisati i Olympique Marseille, s kojim je u ligi upisao po pet pobjeda i poraza te šest neodlučenih susreta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider