Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapa dolje, majstore

Kakva majstorija hrvatskog futsal reprezentativca: Iz svoje polovice lobao vratara u važnoj utakmici

Paklena ljevica hrvatskog futsala zaslužna je za fantastičan potez koji se isplati pogledati iz svih kuteva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija osigurala je plasman na Europsko prvenstvo u futsalu koje će se 2022. održati u Nizozemskoj, nakon što je u susretu 4. kola skupine 1 upisala i četvrtu pobjedu porazivši u Zaporožju Ukrajinu sa 7:2.

Bio je to drugi od dvaju vezanih susreta s izravnim konkurentom za prvo mjesto u skupini nakon što su odabranici izbornika Marinka Mavrovića u srijedu u Osijeku slavili sa 3:2.

Trenutak utakmice zasigurno je bio pogodak Franka Jelovčića za 4:2. Hrvatski reprezentativac primijetio je da protivnički vratar stoji daleko od gola, naciljao je i fantastično pogodio. Gol pogledajte OVDJE, akcija počinje od 2:30.

Nedugo nakon njega iz svoje je polovice pogodio i Davor Kanjuh, iako bez vratara jer su Ukrajinci ubacili dodatnog igrača u polje.

gol expired Hrvati napravili čudo: ''Ovo im se nikad nije dogodilo, kao lavovi pušteni s lanca'' divider

Uslijedio je poptuni raspad Ukrajine koja je do kraja primila još dva komada. Prvo ih je Dario Marinović "umirovio" solo-akcijom, pa je nesretni vratar zabio i autogol.

"Ovo je čudo. Ovo se Ukrajincima nikad nije dogodilo, odigrali smo fenomenalnu utakmicu. Realno gledajući, Ukrajinci su bili favoriti, pogotovo uzimajući u obzir dosadašnje ishode međusobnih utakmica. Međutim, ova naša momčad je pokazala da nema respekta prema nikome. Uvijek smo vjerovali da možemo, izgledali smo kao kad lavove pustiš s lanca'', kazao je izbornik Mavrović za stranicu HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider