Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mislio da ne može gore

Legendarni De Boer srušio (negativan) rekord star 93 godine - i dobio otkaz!

Frank de Boer dobio je otkaz nakon 78 dana u engleskom Premierligašu Crystal Palaceu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni nogometaš i sada već bivši trener Crystala Palacea Frank de Boer proživljava najteže trenutke svoje trenerske karijere. Mislilo se da ne može biti gore nego u Interu kada je nanizao četiri poraza u pet utakmica u Serie A, te ostvario tek tri boda u skupini Europa lige. Otkaz u talijanskom divu dobio je nakon svega 85 dana, a gori scenarij doživio je u engleskom Premierligašu Crystal Palaceu.

Pao rekord star 93 godine

De Boer je sjeo na klupu londonskog kluba prije malo više od mjesec dana (9. kolovoz) i već je uspio prepraviti klupsku i povijest u najvišem rangu engleskog nogometa. U prva četiri kola De Boer je s Crystal Palaceom upisao isto toliko poraza, bez da je postigao ijedan pogodak.

"Palace je prva momčad koja je izgubila uvodne četiri utakmice u Premierligi bez da je postigla pogodak još od sezone 1924/1925 i Prestona".

Zbog katastrofalnog ulaska u sezonu dobio je otkaz nakon samo 78 dana bivanja na klupi londonskog kluba, što je za ovakvu nogometnu legendu i njegovu trenersku karijeru snažan udarac.

De Boer je u svoju samostalnu trenersku karijeru krenuo 2010. godine kada je sjeo na klupu Ajaxa. Osvojio je četiri naslova prvaka zaredom, pa dvije sezone bio viceprvak iza PSV-a. U ljeto 2016. godine sjeo je na klupu Intera i zaradio ekspresni otkaz.

Katastrofalan učinak nakon Ajaxa

Na klupi talijanskog kluba odradio je 14 utakmica, te je ostvario pet pobjeda, dva remija i sedam poraza, što je 35.7 posto uspješnosti. S Crystal Palaceom je na 20 posto, s obzirom da je u pet utakmica slavio tek u jednoj, utakmici Carabao Cupa.

U posljednjih 19 utakmica kao trener Intera i Crystal Palacea, De Boer je upisao šest pobjeda, dva remija i čak 11 poraza!

De Boer je tijekom svoje igračke karijere osvojila pet naslova nizozemskog prvaka s Ajaxom, naslov španjolskog prvaka s Barcelonom, Ligu prvaka, UEFA Cup, UEFA-in Superkup, Interkontinentalni kup...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider