Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
euforija u metropoli

''Malo me iznenadio'': Totti se oglasio u vezi prvog mjesta Rome i Mourinho-efekta

Roma je prva u Serie A, a o svemu se oglasio Francesco Totti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Rimu miriše na titulu. Tako bi najbolje mogli opisati euforiju koja se stvorila u talijanskoj prijestolnici, koja, uz dužno poštovanje navijačima Lazija, ipak u barem maloj većini diše za Romu.

Nakon prva tri kola Roma je na samom vrhu Serie A sa svih devet mogućih bodova, koliko imaju i Napoli i Milan, ali Giallorossi imaju zasad najbolju gol-razliku. Recimo i da pola Italije slavi što je Juventus gotovo na samom dnu sa samo jednim bodom. Ona druga polovica, kažu u Italiji, navija za Juve.

Romi se dogodio Jose Mourinho. Očito je legendarni trener opet u dobroj formi i ne mislimo samo na ono trčanje kod slavlja gola. Portugalac je homogenizirao momčad, navijače, sve koji vole Romu.

Totti o Ibri, Mourinhu i kapetanu

A najveći od najvećih obožavatelja Rome oglasio se u talijanskim medijima. Francesco Totti uskoro će ostati bez jednog rekorda, možda već u srijedu ako Zlatan Ibrahimović zabije kod Liverpoola. Tamo još 2014. u Moskvi protiv CSKA Totti je postao najstariji strijelac u Ligi prvaka s 37 godina.

gol expired Suigrač "cinkao" Modrića: Otkrio Lukin jedini porok, što najviše mrzi i kako ponekad zovu njega, Carvajala i Nacha divider

''Sigurno je da će skinuti moj rekord. On ima drukčiji mentalitet od ostalih, jedan je od najboljih na svijetu i ako netko treba skinuti rekord, u redu je da to bude on. Rekordi su tu da se ruše i sretan ću biti zbog njega. Unatoč godinama i dalje može puno dati'', rekao je Il Capitano.

No sve je zanimalo što Totti misli o prvom mjestu Rome.

''Ma još je tek početak. Juve je imao loš start, ali dići će se. Roma i Napoli mogu puno bolje od prošle sezone. Nijedna momčad neće rano prelomiti prvenstvo, četiri ili pet klubova će imati što za reći. Pričat ćemo o tome nakon tri četvrtine sezone'', smiruje euforiju Totti.

Čovjek koji je pokrenuo euforiju zove se Jose Mourinho. Uoči sezone iskoristio je par svojih trikova i uvukao se svima pod kožu. Roma je krenula u sezonu pobjedama protiv Sassuola, Salernitane i Fiorentine.

gol expired Ronaldov govor koji je probudio Vraga: "Znam što želim, a sad pitam i vas, želite li i vi isto?!" divider

''Ima sposobnost prilagodbe, ima taj šarm, osvojio je toliko toga… Nedvojbeno je kako je veliki motivator i ima snažan karakter. To je dodana vrijednost koju ima. Iznenadio me malo tom ekspresnom sposobnošću prilagodbe na klub. Postavio se ispred svih kao gromobran, a to u gradovima kao što je Rim može biti odlučujuće.''

Totti je pohvalio mladog kapetana, Rimljanina Lorenza Pellegrinija.

''Ako bih se trebao kladiti na to čija će biti ova godina, rekao bih njegova. Roma i Rim razumiju koja je njegova vrijednost. Ima sve karakteristike da bude vođa. Zna kako se treba ponašati, kako ostati hladne glave, skroman je… On je pravi kapetan'', poručio je vječni kapetan iz Vječnog grada.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider