Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
strast koja ne nestaje

Totti rastužio milijune emotivnom objavom: Nema više ROMAntike...

Francesco Totti objavio je emotivan post na svom Facebook profilu zbog kojeg su mnogi zaplakali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Rome Francesco Totti (40) odigrat će u nedjelju svoju posljednju utakmicu u dresu koji je nosio cijelu svoju karijeru! Vijest o tome da napušta Romu potvrdio je sam Totti na svom Facebook profilu.

"Roma - Genoa, nedjelja, 28. svibnja 2017. Zadnji ću put imati priliku nositi Romin dres. Nemoguće je izraziti u nekoliko riječi što su ove boje predstavljale, predstavljaju i što će predstavljati za mene. Za sva vremena. Osjećam jedino da moja ljubav za nogometom ne prolazi: to je strast, moja strast. To je toliko duboko da ne mogu ni pomisliti da će prestati. Nikada. Od ponedjeljka sam spreman otići. Spreman za novi izazov", napisao je Totti i rastužio mnoge svoje fanove.

Totti je u dresu Vučice debitirao još davne 1993. godine, te je s 307 pogodaka u 783 nastupa u službenim utakmicama rekorder u obje kategorije.

S Romom je osvojio naslov prvaka Italije 2001. godine i dva uzastopna Kupa 2007. i 2008. S reprezentacijom Italije osvojio je naslov svjetskog prvaka 2006.

Vijest o prekidu igračke karijere u Romi najavio je i novi sportski direktor Monchi, no on je početkom svibnja bio najavio da će Totti ostati u rimskoj momčadi u službi direktora.

"Dogovorili smo se kako će ovo biti njegova posljednja sezona i da će potom nastaviti raditi kao direktor u klubu. Želim ga pored sebe, jer će me naučiti što Roma ustvari jest".

Međutim sudeći po Tottijevoj poruci, on nije spreman okačiti kopačke o klin. Njegova želja je da nastavi nogometnu karijeru, a gdje, to još nitko ne zna. Šuška se da ima ponudu jednog od prvoligaških klubova u Serie A, no teško je za povjerovati da će nositi ičiji dres osim Rominog u Italiji.

Izgledna opcija je SAD, točnije Miami, koji s trenerske klupe vodi njegov bivši kolega iz reprezentacije Alessandro Nesta. Miami FC se natječe u drugom razredu američke lige (NASL). Nestina momčad završila je prvu sezonu na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice, s 25 bodova manje od prvaka New York Cosmosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider