Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ambiciozan projekt

FOTO Ovako bi trebala izgledati nova Kantrida: Cijeli projekt vrijedi više od 100 milijuna eura

Konzorcij koji se sastoji od nekoliko tvrtki iskazao je interes za izgradnju nove Kantride.

Novi stadion na Kantridi (Foto: HNK Rijeka)

Rijeka je predstavila projekt izgradnje novog stadiona na Kantridi, koji bi trebao imati više od 12 tisuća mjesta. Uz novi stadion izgradio bi se hotel s četiri zvjezdice i tri nebodera.

Konzorcij koji se sastoji od nekoliko tvrtki iskazao je interes za financiranje i realizaciju ambicioznog projekta.

U projektu se podrazumijeva izgradnja novog stadiona s više od 12 tisuća mjesta, hotela koji bi trebao imati oko 200 soba na raspolaganju te čak tri nebodera, svaki po 35 katova i visine od 116 metara.

Novi stadion na Kantridi - 1 Novi stadion na Kantridi - 1 (Foto: HNK Rijeka)

Ukupna vrijednost cijele investicije procjenjuje se na više od 100 milijuna eura.

Što se pak tiče stadiona, on je dosad bio pozicioniran u smjeru zapad-istok, ali prema novom projektu stadion bi se trebao zarotirati za 90 stupnjeva, u smjeru sjever-jug. Sjeverna tribina, koja je predviđena za Armadu, imat će karakteristične stijene.

Novi stadion na Kantridi - 3 Novi stadion na Kantridi - 3 (Foto: HNK Rijeka)

Zadržat će ih se i ugraditi u strukturu zbog povijesnih razloga i tradicije. Također, zadržat će se spomen-ploča s imenima navijača koji su poginuli u Domovinskom ratu. Paralelno uz istočnu i zapadnu tribinu, s obje bočne strane stadiona eliptičnog oblika koji visinski pada sa sjevera prema jugu, nalazit će se široke šetnice.

Oko cijelog stadiona izgradit će se kilometar dugačak kanal kojim će se nakupljena voda odvoditi u more. Samo za to uložit će se nekoliko milijuna eura.

Novi stadion na Kantridi - 4 Novi stadion na Kantridi - 4 (Foto: HNK Rijeka)

Noću, kad bude osvjetljenim klupskim bojama, stadion će podsjećati na karakteristični brod s veslima i naglašenom provom – obilježjem Armade. Na južnoj strani bit će smješteni ugostiteljski objekti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider