Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA odlučila

Finci ljuti na HNS zbog promjene stadiona: ''Želimo igrati u Osijeku''

Rujevica je i službeno potvrđena kao domaćin kvalifikacijske utakmice Hrvatska – Finska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez potvrdio je kako je uspješno prošla zamjena domaćinstva utakmice Hrvatska – Finska koja je na rasporedu 6. listopada od 20:45. Podsjetimo, prvotno je kao domaćin bio prijavljen Osijek, ali je u petak poslan zahtjev prema FIFA-i i UEFA-i da riječka Rujevica ugosti ovu kvalifikacijsku utakmicu.

Razlog je loše stanje travnjaka u Gradskom vrtu, kako je u petak na press konferenciji objasnio Damir Vrbanović.

''Poštujući uobičajenu proceduru UEFA-e u ovakvim slučajevima, neovisni stručnjak posjetio je ovoga tjedna stadion u Osijeku i očekivano potvrdio stav HNS-a kako je travnjak u vrlo lošem stanju, a kako je posebno zabrinjavajući sustav drenaže koji u slučaju nove kiše ne bi izdržao veće količine vode te bi odigravanje susreta bilo dovedeno u pitanje'', objavio je HNS na svojoj službenoj stranici.

No zbog toga su jako ljutiti Finci. U tamošnjim medijima je prije jučerašnje posjete neovisnog stručnjaka Gradskom vrtu odaslana jasna poruka.

''Želimo igrati u Osijeku. Vidjeli smo na fotografijama da stanje travnjaka nije dobro, ali izgleda kao da se može igrati'', izjavio je tim menadžer finske reprezentacije Lennart Wangel.

On kaže kako je HNS isti dan poslao zahtjev za premještanjem lokacije i sazvao press konferenciju na kojoj je objavio kako je susret premješten.

''Odgovorili smo im kako ne odobravamo njihov zahtjev i zatražili dodatnu provjeru kvalitete travnjaka u Osijeku'', otkrio je Wangel zašto je na Gradski vrt stigao neovisno stručnjak.

Finci se ljute i zbog same organizacije. Kažu kako su sve planove usmjerili na Osijek.

''Pregledali smo terene za treniranje i hotele. Naših 400 navijača će morati putovati 450 kilometara zapadno u Rijeku.''

Izbornik Finske Markku Kanerva odaslao je ipak nešto pomirljivije tonove.

''Nije važno gdje će se igrati, svi želimo igrati na najboljem mogućem travnjaku.''

Ne znamo hoće li Finci zbog svega ovoga biti dodatno motivirani za utakmicu protiv Hrvatske. Sve osim pobjede Vatrenih bilo bi ravno katastrofi, a odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju bio bi pod velikom upitnikom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider