Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PSV je neuhvatljiv

Feyenoord slavio u gradskom derbiju, Ivanušec iz prvog dodira s loptom upisao asistenciju

Feyenoord nakon ove pobjede ponovo ima 10 bodova zaostatka za liderom PSV Eindhovenom koji je na gostovanju porazio Volendam sa 5:1.

Feyenoord (Foto: Afp)

U susretu 21. kola nizozemskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Feyenoord je pobijedio gradskog suparnika Spartu Rotterdam sa 2:0.

Feyenoord je tek u drugom poluvremenu uspio slomiti suparničku obranu izborivši sedmu pobjedu u posljednjih osam međusobnih susreta.

Domaćin je poveo u 57. minuti golom Davida Hancka iz jedanaesterca, a šest minuta kasnije je Lutsharel Geertruida na asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Ivanušeca povećao na 2:0. Bio je to praktički prvi Ivanušecov dodir s loptom nakon što je ušao u igru minutu ranije.

Feyenoord je do kraja susreta još jednom zatresao suparničku mrežu, no pogodak Matsa Wieffera u 81. minuti je poništen zbog igranja rukom.

Feyenoord nakon ove pobjede ponovo ima 10 bodova zaostatka za liderom PSV Eindhovenom koji je na gostovanju porazio Volendam sa 5:1.

Volendam je poveo već u prvoj minuti nakon autogola Jordana Tezea, no gosti su u 13. minuti izjednačili preko Ismaela. Volendan se dobro držao do kraja poluvremena, no PSV je u nastavku okrenuo rezultat sa četiri gola u nizu, a strijelci su bili Jerdy Schouten (52), Jordan Teze (74), Ricardo Pepi (79) i Isaac Babadi (84).

Heerenveen nakon 15 godina pobijedio Ajax

Iznenađenje kola priredio je Heerenveen porazivši Ajax sa 3:2 ostvarivši tako prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon više od 15 godina.

Heerenveen je vodio 3:0, no umalo je sve prosuo. Pelle van Amersfoort je u 11. minuti doveo domaćine u vodstvo, da bi Osame Sahraouiji u 38. minuti zabio za 2:0. Van Amersfoort je početkom nastavka zabio i svoj drugi gol na utakmici za vodstvo 3:0.

Pawel Bochniewicz je u 51. minuti zatresao vlastitu mrežu za 3:1, a nadu gostima vratio je Chuba Akpom pogodivši u 79. minuti za 3:2. Ajax je u preostalom vremenu pokušao izjednačiti, gosti su u petoj minuti nadoknade čak i zabili gol, no uključio se VAR poništivši ga.

Za goste su cijeli susret nastupili Borna Sosa i Josip Šutalo, dok Jakov Medić nije ulazio u igru.

Bila je to prva pobjeda Heerenveena u međusobni susretima nakon više od 15 godina. Posljednji put Heerenveen je slavio u siječnju 2009. godine, a potom je Ajax nanizao 25 pobjeda i četiri remija.

PSV vodi sa 59 bodova, Feyenoord ima 49, a Twente 44 boda. AZ je četvrti (36), a Ajax peti (35). Heerenveen drži 11. poziciju sa 25 bodova.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider