Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ajax slavio

Feyenoord ispustio dva gola prednosti, Ivanušec ušao u završnici

Aktualni nizozemski prvak kiksao je na otvaranju 2024. godine odigravši na De Kuipu 2-2 protiv NEC-a, premda je nakon pola sata igre vodio sa 2-0.

Luka Ivanušec (Foto: Afp)

U susretu 17. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Feyenoord je u Rotterdamu odigrao 2-2 protiv NEC-a ispustivši dva gola prednosti.

Aktualni nizozemski prvak kiksao je na otvaranju 2024. godine odigravši na De Kuipu 2-2 protiv NEC-a, premda je nakon pola sata igre vodio sa 2-0.

Unatoč velikoj terenskoj dominaciji domaćina, momčad iz Nijmegena dobro se držala i iskoristila je svoje dvije prilike.

Javairo Dilrosun je u 17. minuti doveo Feyenoord u vodstvo, a na 2-0 je povećao Santiago Gimenez u 28. minuti. Gosti su u posljednjim trenucima prvog dijela smanjili golom Dirka Propera. Na 2-2 je izjednačio Magnus Mattsson u 53. minuti.

Luka Ivanušec je za Feyenoord igrao zadnjih deset minuta.

U ranije odigranom susretu Ajax je na gostovanju pobijedio Go Ahead Eagles sa 3-2 ostvarivši sedmu pobjedu u posljednjih devet kola.

Ajax je vodio 1-0 i 2-1, domaćin se dva puta vraćao, međutim kada su "Kopljanici" zabili i treći gol više nije bilo promjene rezultata.

Za Ajax su zabili Brian Brobbey (27), Benjamin Tahirović (45+4) i Devyne Rensch (72), dok su za domaći sastav strijelci bili Victor Edvardsen (44) i Joris Kramer (58).

Za Ajax su nastupila trojica hrvatskih nogometaša. Borna Sosa je odigrao cijeli susret, Josip Šutalo je zamijenjen u poluvremenu, a umjesto njega u igru je ušao Jakov Medić.

Na ljestvici vodi PSV sa 51 bodom, Feyenoord je drugi sa 39 bodova, Twente na trećem mjestu ima 37 bodova, AZ ima 33 boda, a četvrti je Ajax sa 28 bodova.

REZULTATI:

Volendam - Almere City 0-1
Go Ahead Eagles - Ajax 2-3
Vitesse - Utrecht 0-0
Feyenoord - NEC 2-2
U subotu:
Fortuna Sittard - Sparta R. 0-2
Twentte - AZ 2-1
PEC Zwolle - Heerenveen 2-2
PSV Eindhoven - Excelsior 3-1
U petak:
RKC Waalwijk - Heracles 1-2

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider