Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BIT ĆE ZADOVOLJNI

Fenerbahče saznao kaznu za napuštanje terena, mnogi ovo nisu očekivali

Nogometašima Fenerbahčea ipak neće biti oduzeti ligaški bodova nakon incidenta na susretu Superkupa.

Igrači Fenerbahcea napuštaju teren (Foto: Profimedia)

Turski nogometni savez ipak je donio odluku koja bi dovela do još veće napetosti i potencijalnih nereda unutar domaćeg prvenstva.

Fenerbahčeu neće biti oduzeti bodovi nakon izrazito nesportskog poteza koji su napravili prošlog tjedna u susretu Superkupa protiv Galatasaraya.

Napuštanje terena je svakako nesportski potez

Neovisno o tome koji su im razlozi te opravdavate li ih ili ne, napuštanje terena nešto je što ulazi u podosta velike prekršaje.

Naime, Fener je već danima prije tog susreta najavljivao svojevrsni prosvjed zbog nedovoljno žestoke reakcije Saveza na scene iz Trabzona, kad su navijači uletjeli u teren i napali neke igrače, uključujući Dominika Livakovića. Isto tako, bunili su se na termin Superkupa, kao i odabir sudaca.

Na kraju su izašli s juniorima, primili gol u prvoj minuti susreta te nakon toga napustili teren.

U klubu će biti zadovoljni

Savez je na kraju reagirao novčanim iznosom od 115 tisuća eura koji će morati isplatiti. Osim toga, čovjek koji je izveo momčad s terena, član uprave Ahmet Ketenci, dobio je dva mjeseca zabrane obavljanja svojih dužnosti.

Tako će se prvenstvo razriješiti bez oduzimanja bodova. Tamo je Galatasay u prednosti od dva boda ispred Fenerbahčea, koji je unatoč povijesnom ulasku u sezonu te sjajnom rekordu, kiksao više puta od svojih glavnih konkurenata.

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider