Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon maratonskih pregovora

Juventus napokon dovodi veliku želju: Stiže igrač koji je zaludio Italiju

Već se dugo spekulira o ovom transferu, a prema vijestima iz Italije on je napokon gotov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federico Bernardeschi postat će novi igrač Juventusa, javljaju brojni izvori iz Italije, uključujući Sky Sport i poznatog novinara Gianlucu Di Marzija. 23-godišnji krilni igrač dolazi iz Fiorentine, a Juventus će navodno platiti 40 milijuna eura.

Bernardeschi je bio član Fiorentine od devete godine, a član prve momčadi postao je 2013.. Prije nego je obukao ljubičasti dres proveo je jednu sezonu na posudbi u Crotoneu. Za talijansku reprezentaciju debitirao je 2013. i skupio već devet nastupa i jedan gol, a bio je i dio reprezentacije koja je igrala na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj.

Jedan je od najvećih talijanskih talenata i igrač koji je već dugo na meti Stare dame. O ovom transferu se već dugo spekulira, a pregovori traju već tjednima.

Juventus je ovim transferom napravio gužvu na krilnim pozicijama. Uz postojeće Cuadrada, Pjacu i Mandžukića koji igra na toj poziciji u sistemu Maxa Allegrija, stigao je i Douglas Costa iz Bayerna. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Allegri raspodijeliti minute, a za očekivati je da će nekim igračima promijeniti poziciju. Najvjerojatnije će to biti Marko Pjaca.

Juve je doveo i De Sciglia i Szczesnyja kako bi ojačao obrambene pozicije. Što se tiče Fiorentine, osma momčad prvenstva prošle sezone je u raspadu: prije Bernardeschija otišao je Borja Valero koji je pojačao Inter, a mogući su i odlasci hrvatskog dvojca Nikole Kalinića i Milana Badelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider