Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rafalna paljba

Svađe nakon velikog derbija: Legendarni Turčin napao poznatog hrvatskog suca

Hrvatski sudac Ivan Bebek sjedio je u VAR sobi na derbiju grčke lige između AEK-a i Panathinaikosa, a poslije utakmice oštro ga je kritizirao legendarni Fatih Terim...

Ivan Bebek sudio je derbije Dnama i Hajduka (Foto: Jakov Prkic / CROPIX)

Trener Panathinaikosa Fatih Terim napao je hrvatskog VAR suca Ivana Bebeka nakon 2:2 remija s AEK-om u derbiju grčkog prvenstva, piše turski Millyet.

Panathinaikos, koji se susreo s AEK-om u 18. kolu grčke Superlige, ispustio je pobjedu duboko sudačkoj nadoknadi nakon što je primio gol iz jedanaesterca, a legendarni turski trener burno je reagirao nakon utakmice. Kao i obično u Grčkoj nakon velikih derbija, uslijedile su burne polemike. Suđenje je bilo u prvom planu.

Fatih Terim napao Ivana Bebeka

AEK je poveo golom Levija Garcije u 24. minuti, a sedam minuta kasnije izjednačio je bivši hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj. PAO je poveo u 66. minuti preko Williana Araoa, a AEK je izjednačio iz jedanaesterca u 90+6 minuti.

Dricus Du Plessis Du Plessis savladao Stricklanda i uzeo titulu srednje kategorije, Amanda Nunes dobila nasljednicu divider

Turski Imperator bio je oštar prema hrvatskom sucu i dao je upečatljive izjave na press-konferenciji održanoj nakon utakmice.

Terim je mišljenja da njegovoj momčadi nije dosuđen jedanaesterac u situaciji kada je u šesnaestercu AEK-a srušen slovenski veznjak Benjamin Verbič, a kod rezultata 1:1. Tvrdi da je Bebek trebao reagirati i zvati glavnog suca da pogleda situaciju na snimci.

Sporna situacija

"Ako još jednom pogledate start na Verbiču, to je čist penal. A zašto nije dosuđen, to morate pitati Ivana Bebeka. On je bio u VAR sobi i nije zvao glavnog suca koji očito nije dobro vidio situaciju. Što se tiče penala za AEK u završnici utakmice, tu se nema što reći. VAR provjera bila je opravdana, no zašto se nije gledala naša situacija?" pita se slavni turski trener i nastavlja.

Joseph Paintsil Kaos na velikom natjecanju: Izgubili golom u nadoknadi pa u hotelu napali izbornika divider

"Međutim, neću previše o tome pričati jer ne želim da moji igrači traže izlike. Nakon što smo poveli 2:1 trebali smo zabiti još koji gol i dobiti ovu utakmicu, a ne da poslije pričamo je li bio penal ili nije. Panathinaikos je zaslužio pobjedu, no na kraju je bio remi. Jako mi je žao zbog toga. Ponavljam, penal na Verbiču bio je 100 posto, ali krivnju prije svega moramo tražiti u nama samima“, kazao je Termi, koji je sjeo na klupu PAO-a dan nakon Božića zamijenivši srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića.

Nakon 18. kola PAO dijeli prvo mjesto na ljestvici s PAOK-om. Obje momčadi imaju 41 bod, no Solunjani imaju nešto bolju gol-razliku. AEK je treći s 39, a Olympiacos četvrti s 35 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider