Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lov na golgetera

Evo tko je oduševio Dinamove šefove, a što ih je naljutilo: Brekalo "ispario", jesu li ozljede slučajne?

U redovima Dinama, i to na svim razinama, vlada optimistična atmosfera pred nastavak sezone…

Dinamo slavi pogodak (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Dojam je da su u Dinamu manje-više svi vrlo optimistični što se tiče nastavka sezone; od upravljačke razine pa do stručnog stožera. Svi su zadovoljni pripremama u Rovinju i trenutačnim izgledom momčadi Segeja Jakirovića. No iz Maksimira stižu signali da će do kraja prijelaznog roka pokušati dovesti barem još jedno veliko pojačanje.

Luka Stojković Sjajne vijesti za Dinamo: Najveće pojačanje Modrih bit će spremno za okršaj s Hajdukom divider

Traži se golgeter, ne nužno centarfor, nego igrač koji može i zna zabijati u serijama, no takvog je jako teško naći i realnije je zaključiti da će se Modri osloniti na snage koje već imaju u svojem rosteru.

Brekalo sve dalje od Dinama  

Upitano je bi li to bio i Josip Brekalo, koji nije poznat po nekoj prevelikoj golgeterskoj učinkovitosti. Dovoljno je pogledati statistiku. Brekalo je sve dalje od Maksimira i kako stvari stoje, teško da će doći. Puno je otegnutih okolnosti; od financija do konkurencije s kojom bi se suočio u Maksimiru.

Gabriel Rukavina Pozadina afere: Što se krije iza transfera velikog Dinamova talenta i koliko je novca u igri? divider

U tom kontekstu Luka Stojković, koji se sjajno oporavlja od ozljede i na putu je povratka na travnjak, mogao bi biti najveće pojačanje Dinama u proljetnom dijelu sezone, a možda se takvim pokaže i Arber Hoxha, koji je nedavno stigao iz Slaven Belupo, a zbog kojeg je Brekalo možda promijenio ploču.

Hoxha oduševio Dinamove čelnike

Nakon partije koju je pružio protiv Celja, čelnici Dinama uvjereni su da su pogodili. Oduševljeni su driblinzima i prodorima albanskog ofenzivca.

Čini se da je Brekalo u tili čas zaboravljen, pa se sada od Hoxhe očekuje da bude to krilo koje će pokrenuti plavi napad da bude opasniji i učinkovitiji. Čini se da je nestala bojazan kako se neće dobro slagati s Brunom Petkovićem jer također voli solirati, cariniti i milovati loptu. 

Živković zabrinuo 

Kako saznajem iz upućenih izvora, jedini je mali problem na rovinjskim pripremama nezadovoljstvo Dinamovih šefova i stručnjaka fizičkim stanjem mlađahnog Morena Živkovića, koji se nedavno vratio s posudbe u Lokomotivi.

Josip Brekalo Čudna situacija: Je li Brekalo promijenio mišljenje? Što se događa s transferom u Dinamo? divider

Ne radi se o nekoj ozljedi ili lošoj kondiciji, već o stanju njegovih mišića. Izvori kažu da su Dinamovi stručnjaci utvrdili da su prilično "zakiseljeni" i umorni, a što se opet dovodi u kontekst upitnog rada u Lokomotivi te ozljedama koje su zadobili Stojković i Lukas Kačavenda.

Što je točno uzrokovalo ozljede, uvijek je diskutabilno. Jesu li to možda prenaporni treninzi, s momčadi ili individualni, genetika ili nešto posve treće, teško je dijagnosticirati, ali ozljede su dogodile kod Stojkovića i Kačavende, i to teške i vrlo slične, to je činjenica, no možda je sve stvar nesretnih okolnosti. Nije da se događaju samo igračima Lokomotive...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider