Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju
Nogomet
Dva rezultata

Sad je sve jasno: Ovo je jedini način kako Dinamo može prezimiti u Europi ove sezone

Dinamu u posljednjem kolu skupine E Lige prvaka treba pravo malo čudo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon rezultata utakmica petog kola skupine E Lige prvaka perspektiva zagrebačkog Dinama potpuno je jasna uoči posljednjih 90 minuta.

Porazom od Milana na Maksimiru Modri su izgubili i matematičku šansu da mogu biti drugi u ovom društvu, a što se tiče trećeg mjesta koje vodi u play-off nokaut faze Europske lige, Dinamova nada još postoji, ali je realno ne odveć velika.

Jedini scenarij u kojem igrači Ante Čačića mogu u ovoj skupini završiti na trećem mjestu je da u posljednjem kolu u Londonu pobijede Chelsea i da istovremeno Milan kao domaćin svlada Red Bull Salzburg. U tom slučaju bi Dinamo skupinu završio sa sedam bodova, jednim više od prvaka Austrije koji bi time otpao i završio svoju europsku sezonu.

Neće biti dovoljno "samo" srediti Chelsea

Dakle, uspije li Dinamo još jednom nokautirati Chelsea, to samo po sebi neće biti dovoljno bez Milanova trijumfa nad Salzburgom, zato jer ako utakmica između Talijana i Austrijanaca završi bez pobjednika, tada bi Milan na kraju imao osam bodova, a Salzburg i Dinamo (ako sruši Chelsea) po sedam. Međutim, s obzirom da su Austrijanci bolji u međusobnim susretima od Dinama, Zagrepčani bi u takvom raspletu završili na posljednjem mjestu u skupini i oprostili se od Europe za ovu sezonu.

Jednako tako bi bilo i ako Dinamo pobijedi u Londonu, a Red Bull Salzburg u Milanu. Austrijanci bi imali devet bodova, Milan i Dinamo po sedam, a kako su Modri međusobno lošiiji i od Rossonera, opet bi završili kao posljednji sa sedam bodova.

Zaključno: ili pobjeda Dinama i Milana u zadnjem kolu ili završetak europske sezone za Arijana Ademija, Mislava Oršića i društvo.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider