Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nove informacije

Evo što je Mbappe obećao Parižanima i gdje bi mogao prijeći: Dva su kandidata, PSG sprema bajoslovnu ponudu

Kylian Mbappe i PSG sklopili su džentlmenski dogovor…

Lionel Messi i Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Kylian Mbappe još uvijek nije produljio ugovor s PSG-om, koji mu istječe na kraju sezone, ali ipak je došlo do značajnog pomaka nabolje u odnosima pariškog kluba i francuske superzvijezde.

Stipe Biuk Biuk otkrio što se događalo prije transfera u SAD: Hajduk je pregovarao s klubom iz Liga petice divider

Prema informacijama L'Equipea, PSG i Mbappe postigli su dogovor tijekom kolovoza da igrač neće tražiti isplatu posebnog bonusa za lojalnost, a koji iznosi 100 milijuna eura.

Taj sastank, koji se održao na Parku prinčeva na dan utakmice s Lorientom u 1. kolu francuskog prvenstva, a samo dan prije nego što je Mbappe vraćen u momčad i oproštena mu je najavljena kazna zbog izbjegavanja produljenja ugovora, bio je početna točka pomirbe između PSG-a i njegova glavnog igrača.

Mbappe oprostio 100 milijuna eura PSG-u

Mbappe je odlučio zašutjeti kako ne bi podgrijavao glasine o mogućem odlasku i davao naznake o hipotetskom produljenju ugovora. Posljednji javni istup na tu temu imao je 15. lipnja u portugalskom Faru, prije utakmice Gibraltara i Francuske. Od tada vlada potpuna tišina, Mbappe se kloni bilo kakvog javnog istupanja.

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi isprva je mamio Mbappea poboljšanjem ugovora te mu je ujedno prijetio da će ga poslati na tribinu ako ne produlji ugovor do postavljenog roka ili ako zatraži odlazak prije isteka ugovora.

Luka Modrić Modrićeve riječi oduševile Tursku: Evo što je poručio mladoj zvijezdi divider

Strategija mu nije uspjela, Mbappe nije ni trepnuo. No nakon tog razgovora u kolovozu, njihov odnos vraćen je na pravi put. Važnu ulogu u daljnjem zatopljenju odnosa mogli bi odigrati rezultati u Ligi prvaka. Jedno od obećanja koje je predsjednik PSG-a dao Mbappeu, još tamo u svibnju 2022., bilo je to da će mu osigurati snažnu momčad koja će svake sezone konkurirati za osvajanje Lige prvaka.

Liverpool i Real Madrid glavni prosci

Mbappe dosad nije uspio s PSG-om osvojiti Ligi prvaku, no možda s Luisom Enriqueom na klupi bude bolje sreće. PSG zasad izgleda solidno; prvi je u skupini Lige prvaka, a u prvenstvu je drugi s tek jednim bodom zaostatka za Niceom. Što će na kraju biti, to je veliko pitanje.

Kako god, u slučaju da Mbappe odluči ne produljiti ugovor, PSG ne bi pretrpio značajan ekonomski gubitak jer je francuski napadač obećao oprostiti Parižanima vrtoglave bonuse za vjernost. PSG bi izgubio pravo na odštetu, ali barem bi sačuvao 100 milijuna eura koje je trebao isplatiti u okviru raznih bonusa.

Mislav Karoglan Karoglan ima problema s izostancima: "Znam tko će biti kapetan. Nikola Kalinić? Imamo dogovor" divider

Francuski dnevnik ne isključuje mogućnost da Mbappe naposljetku prijeđe u Liverpool, koji ga je već pokušao dovesti u kolovozu 2017. prije nego što je iz Monaca prešao u PSG.

PSG sprema novu bajoslovnu ponudu

Real Madrid trenutačno se drži jako diskretno. Madriđani su se primirili i čekaju. Dojam je da su Liverpool i Real glavni Mbappeovi prosci u ovom trenutku. Mbappe će u siječnju 2024. biti slobodan pregovarati s kim god hoće, a ako ne produlji ugovor s PSG-om, na kraju sezone imat će odriješene ruke za transfer.

No PSG nije odustao, štoviše, Al-Khelaifi i Luis Campos slažu novu ponudu za Mbappea i možda se ponovi isti scenarij kao prije dvije godine. Dugo se činilo da će Mbappe prijeći u Real, no u posljednji trenutak prihvatio je bajoslovnu ponudu Parižana i odlučio ostati.

Treba imati u vidu da bonus za lojalnost ostaje ako Mbappe prihvati produljenje ugovora. Dakle, ostanak bi značio lovu do krova. Teško da PSG-u financijskom smislu može netko parirati. No Mbappea podjednako zanima i osvajanje najvećih trofeja, ali tu stavku nitko mu ne može jamčiti, pa čak ni Real. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider