Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postoji jedna dobra stvar

Evo koliko će Dinamo zaraditi nastupom u Konferencijskoj ligi

Dinamo će biti u prvoj jakosnoj skupini u ždrijebu Konferencijske lige, no zato je zarada bitno manja.

Dinamo protiv Sparte u Pragu (Foto: Ronald Gorsic/Screenshot)

Dinamo se nije uspio plasirati u Europsku ligu nakon što su u  uzvratnom susretu play-offa izgubili u Pragu od Sparte s 4:1 ispustivši tako 3:1 prednost s Maksimira.

Hrvatskom prvaku za utjehu ostaje nastup u skupinama Konferencijske lige, no zato će stanje na bankovnom računu biti bitno drugačije, objasnio je profesor Tomislav Globan na službenom profilu na platformi X (bivši Twitter).

Da su Modri kojim slučajem sačuvali prednost iz prvog susreta i osigurali nastup u skupinama Europske lige, minimalno bi zaradili 6,6 milijuna eura. U slučaju plasmana u Konferencijsku ligu, minimalno će zaraditi 4,4 milijuna eura.

Dakle, već na samom startu Dinamo je izgubio više od 2 milijuna eura. No, idemo dalje, s utakmicama u grupnoj fazi natjecanja tek kreće prava zarada, a tu se osjeti velika razlika. Za svaki osvojeni bod u Europskoj ligi, Dinamo bi zaradio 210 tisuća eura, a ovako će dobiti 166 tisuća eura.

Velika razlika u nagradama

Što se pak tiče nagrada za plasman u Europskoj ligi, one izgledaju ovako: za osvojeno prvo mjesto u skupini momčad dobiva 2,3 milijuna eura, za drugo mjesto 1,05 milijuna eura, a za treće mjesto 300 tisuća eura.

Osvoji li Dinamo prvo mjesto u skupinama Konferencijske lige i tako osigura nastup u osmini finala, zaradit će 1,25 milijuna eura.

Završi li na drugom mjestu skupine, koje vodi u šesnaestinu finala, tada će zaraditi 630 tisuća eura. Za treće i četvrto mjesto u skupini Konferencijske lige neće zaraditi ništa.

Postoji jedna dobra stvar

Konkretno, sa značajnim uspjehom u Konferencijskoj ligi, a to bi svakako bio plasman u četvrtfinale, Dinamo ne ni nadmašio financijski učinak koji bi ostvario u Europskoj ligi, ako bi ponovno rezultat otprije dvije godine.

Ipak postoji jedna dobra stvar, a to je da bi Dinamo protiv lakših protivnika u Konferencijskoj, nego u Europskoj ligi, osvojio veći broj bodova i uvelike poboljšao koeficijent, što klupski, a što nacionalni, zaključio je profesor Globan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider