Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golijada na Velodromeu

Ludnica u Marseilleu: Aubameyang upisao hat-trick i postigao majstorski pogodak škaricama

Nogometaši Brightona, Sportinga, Freiburga, West Hama, Rennesa, Liverpoola, Marseillea, Toulousea, praške Slavije, Rome i Villareala prošli su dalje nakon utakmica 5. kola Europske lige u četvrtak.

Aubameyang slavi pogodak za Marseille (Foto: Afp)

Bayer Leverkusen je još ranije osigurao prolaz, a u gostućujoj pobjedi nad Hackenom (2-0), petoj zaredom, hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je bio dvostruki asistent Victoru Bonifaceu i Robertu Schicku.

Liverpool je s glatkih 4-0 na Anfieldu svladao LASK i osigurao prolaza iz skupine E. Diaz, Gakpo i Salah bili su strijelci za Redse, dok je Marin Ljubičić igrao do 61. minute za austrijsku momčad. Iz ove skupine je prošao i Toulouse, koji je kod kuće odigrao 0-0 s belgijskim Unionom.

Villareal je osigurao proljeće pobjedom kod kuće nad Panathinaikosom (3-2), kod kojeg je Tin Jedvaj ostao na klupi. U skupini G prošli su Slavija i Roma. Praški sastav je slavio s 3-2 kod Šerifa u Moldaviji, dok je Roma odigrala 1-1 kod Servettea.

Freiburg je u Njemačkoj nadigrao pirejski Olimpiakos s 5-0, te osigurao europsko proljeće, dok će se za prvo mjesto u skupini boriti s londonskim West Hamom, koji je golom Tomasa Součeka u 89. minuti s 1-0 slavio u Bačkoj Topoli.

Za Freiburg je tri gola zabio Austrijanac Michael Gregoritsch. U zadnjem kolu West Ham dočekuje Freiburg, koji ima isti broj bodova.

Engleski Brighton je slavio i Ateni slavio kod AEK-a s 1-0 i osigurao europsko proljeće. Za Engleze je zabio Portugalac Joao Pedro iz penala u 55. minuti, te će Brighton po prvi puta dočekati europske utakmice i na proljeće. Domagoj Vida je odigrao cijelu utakmicu za Grke.

U drugoj utakmici Marseille je na svom Velodromeu svladao Ajax s 4-3 i prošao dalje. Aubameyang je upisao hat.trick i postigao majstorski pogodak škaricama. Borna Sosa je odigrao do 77. minute za Ajax, dok je Josip Šutalo bio izvan sastava.

Atalanta i Sporting su odigrali u Bergamu 1-1, ali su obje momčadi prošle dalje. Gianluca Scamacca (23) je doveo Talijane u vodstvo, a izjednačio je Marcus Edwards u 56. minuti. Mario Pašalić je igrao za Atalantu od 62. minute. U ovoj skupini je u borbi za treće mjesto poljski Rakow golom Johna Yeboaha (82) s 1-0 slavio kod Sturma u Austriji. Fran Tudor je odigrao svih 90 minuta, a Ante Crnac 75 minuta za Rakow.

Rennes je u Mađarskoj s 3-0 nadigrao Maccabi Haifa i prošao dalje iz skupine F, dok je Sparta u Pragu s 1-0 svladala Betis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider