Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispao kalinićev gent

Bešiktaš s igračem manje deklasirao Olympiakos

Nogometaši Bešiktaša, Celte Vigo i Racing Genka izborili su plasman u četvrtfinale Europske lige, dok ćemo preostalih pet putnika doznati kasnije večeras.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati su prvi sudionici četvrtfinala Europske lige. Nakon uzvratnih utakmica prolaz su osigurali Celta, Genk i Bešiktaš. Najzanimljivije je bilo u Turskoj gdje je Bešiktaš izborio prolaz protiv grčkog Olympiakosa, iako je više od 50 minuta igrao s igračem manje. U prvoj utakmici u Grčkoj bilo je 1:1, a večeras je turski sastav slavio s 4:1.

Bešiktaš je poveo u 10. minuti nakon pogotka Aboubakara koji je glavom pospremio ubačaj Talisce. Isti je igrač u konačnici mogao ispasti tragičar, jer je u završnici prvog poluvremena zaradio crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača glavom. Na njegovu sreću Ryan Babel zabio je u 22. za 2:0, a onda u situaciji kada je Bešiktaš imao igrača manje i za 3:1 (75. minuta). Potvrdu prolaska dao je Tosun u 85. minuti.

BEŠIKTAŠ - OLYMPIAKOS 4:1

Pogodak nade za goste postigao je Elyounoussi u 31. minuti, ali Olympiakos u situaciji s igračem više nije uspio ni ozbiljnije zaprijetiti.

Turci su u konačnici sasvim zasluženo izborili prolaz među osam najboljih sastava Europske lige.

Tamo će se naći i Celta koja je i u uzvratu slavila protiv ruskog Krasnodara, nakon što je u prvoj utakmici u Španjolskoj tek u samoj završnici slavila s 2:1. Pobjedu rezultatom 2:0 upisala je i u Rusiji, a pogotke za prolaz zabili su Hugo Mallo i Iago Aspas. Zanimljivo, svaki put kada bi Mallo zabio za Celtu u ovoj sezoni momčad bi u konačnici slavila.

KRASNODAR - CELTA 0:2

Racing Genk je očekivano prošao dalje jer je sav posao obavio u prvom susretu pobijedivši na gostovanju Gent 5-2. Uzvrat je na stadionu Luminus Arena bio je tek formalnost, a završilo je 1-1.

Domaćin je stigao do vodstva u 20. minuti golom Timotyja Castagnea koji je iskosa ušao u kazneni prostor i udarcem iz blizine svladao Lovru Kalinića. Gosti su izjednačili u 84. minuti golom Louisa Verstraetea. Kalinić je branio cijeli susret za goste.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider