Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpisat će na dvije godine

Procurilo ime novog trenera Barcelone!

Osim ako se ne dogodi prvoklasna senzacija, Real Madrid postat će prvak Španjolske nakon utakmice s Malagom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zadnjem kolu Primere Barceloni samo čudo igra da dođe do obrane naslova prvaka, jer Realu treba samo bod na gostovanju kod Malage. No, u nedjelju su procurile glasine o novom treneru momčadi s Camp Noua.

Luis Enrique prije nekoliko tjedana izjavio je kako će na kraju sezone napustiti Barcelonu, a od tada je bilo dosta špekulacija o tome tko će ga zamijeniti na jednoj od najzahtjevnijih klupa u svijetu nogometa.

U jednom trenutku kao njegov nasljednik spominjao se aktualni trener Evertona i bivši igrač Barcelone Ronald Koeman. Međutim, katalonske novine El Correo u nedjelju su otkrile da je trener Athletic Bilbaa Ernesto Valverde pristao biti novim trenerom Barcelone, koji bi trebao potpisati na dvije godine.

Valverde dobro poznaje Barceloninu tradiciju, s obzirom da je jedan dio igračke karijere proveo na Camp Nou, u razdoblju od 1988. do 1990. godine.

Kao što se kasnije navodi u AS-u, Josep Maria Bartomeu već je obavijestio momčad oko odluke da za novog trenera imenuje 53-godišnjeg Španjolca. Valverdeovo imenovanje trebalo bi postati službeno 29. svibnja, dan nakon finala Kupa kralja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider