Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima jedna ''kvaka''

Enrique komentirao Rakitićeve izjave, Messijev intervju izmišljen

Luis Enrique osvrnuo se na press konferenciji i na izjave Ivana Rakitića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona sutra u Kupu kralja gostuje u San Sebastianu kod Real Sociedada, a dan uoči utakmice redovitu press konferenciju održao je trener Luis Enrique. Nama najzanimljivija je situacija oko Ivana Rakitića koji je pod pritiskom kluba zbog potpisa novog ugovora.

Podsjetimo, Rakitić traži zasluženo veću plaću, no klub ima vrlo malo prostora za manevar zbog (pre)visokih plaća svojih najvećih zvijezda koje ''jedu'' većinu budžeta Barcelone. Zbog toga je Luis Enrique morao Rakitiću davati ''mrvice'' što se tiče minutaže.

Jučer je izašla informacija odnosno Rakitićeve izjave o treneru koje je plasirao France Football. Za ugledni francuski magazin koji dodjeljuje Zlatnu loptu hrvatski je veznjak između ostalog rekao kako bi se za Enriquea bacio s mosta ako on to zatraži.

Ove riječi protumačene su kao objava pomirbe između kluba i Rakitića kojem je u posljednjoj utakmici Leo Messi čak prepustio izvođenje slobodnog udarca kako bi pokazao podršku ostatka momčadi našem nogometašu.

No Mundo Deportivo je otkrio kako je Rakitićev intervju napravljen još krajem listopada.

''Bolje onda da ga ne pitate sada jer bi možda išao na taj most sam'', našalio se Enrique koji je poručio kako ne treba vaditi izjave iz konteksta, kako je Rakitić za njega uvijek bio važan dio momčadi te kako produženje ugovora nema nikakve veze s njegovim nogometnim umijećem.

Također, Enrique je pohvalio Hrvata te njegovo ponašanje ocijenio ''za 10'' na i izvan terena. Sumnjamo da je Ivan previše promijenio mišljenje iako treba jasno istaknuti da su te izjave dane prije pritisaka. Enrique i on se itekako dobro slažu, u ovom slučaju je naš nogometaš ušao u tihi rat s čelnicima kluba.

Messijevi demantirali izjave za engleski magazin

U katalonskim medijima pojavio se još jedan intervju kojeg su prenijeli s britanskog magazina ''Coach''. U njemu je Leo Messi izjavio kako će ostati u Barceloni dok ga budu tamo voljeli. No ubrzo je stigao demantij cijelog intervjua iz obitelji slavnog Argentinca koji bi ovih dana trebao potpisati novi ugovor s Barcelonom.

Upravo zbog tog novog ugovora, ali i povećanja plaća najvećim zvijezdama, Barcelona nema novca za povećanje plaće Rakitiću i ostalima. Klub našem veznjaku nudi veću plaću, ali signali koje šalju neki drugi klubovi Rakitiću su pokazatelj kako može dobiti puno više. Vidjet ćemo što će na kraju odlučiti prvenstveno on, jer Barca je probile sve granice što se izdvajanja za plaće tiče (69% budžeta kluba smije biti izdvojeno za plaće igrača).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider