Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pokušaj bijega

Filmske scene: Valencia se srušio, policija ga hvatala po stadionu zbog uhićenja!

Nevjerojatna snimka stiže nam s utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Ekvadora dobro gura u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Treći su na ljestvici južnoameričkih kvalifikacija nakon velika tri boda iz domaće 3:0 pobjede nad Čileom. No utakmica će se dugo pamtiti po nevjerojatnoj sceni koja se dogodila u 82. minuti utakmice.

Napadač West Hama na posudbi u Evertonu, Enner Valencia u jednom se trenutku samo srušio na pod. Počela mu se ukazivati pomoć, no mnogima je odmah sve bilo jako sumnjivo. Potom je stigla liječnička služba, nastala je struka, a on je čak dobio kisik. I onda tek kreće show.

Valencia je naime bio pod prismotrom ekvadorske policije jer je izdan nalog za njegovo uhićenje. Razlog je neplaćena alimentacije za njegovu petogodišnju kćer od, pišu tamošnji mediji, 17 tisuća dolara. S obzirom da zarađuje milijune u najbogatijoj nogometnoj ligi svijeta zbilja nije posve jasno zbog čega nije plaćao alimentaciju.

Trebao je biti uhićen još dan prije utakmice, ali su očito nogometaši u Ekvadoru privilegirani pa je dopuštenje da odigra utakmicu tamo protumačeno kao veliki propust policije. Organi reda zato su čekali kraj susreta, a kad su vidjeli da ovaj praktički bježi sa stadiona krenuli su u trku za vozilom koje prenosi ozlijeđene nogometaše s terena.

Nakon toga je nastao pravi kaos jer su igrači Ekvadora protestirali kod policije te zahtijevali da mu dopuste odlazak na sigurno u svlačionicu. Za to vrijeme je stručni stožer nekako nabavio dokument kojim se Valenciji dopušta povratak u hotel, a nekoliko sati kasnije njegov je odvjetnik uspio od suca dobiti poništavanje naloga za uhićenjem.

I da je na filmu vrtjeli bismo glavom, ali ovo je bio stvaran događaj. Bilo jednom u Quitu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider