Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još ih boli taj poraz

Englezi se prisjetili povijesnog debakla: "Najgori trenutak u povijesti"

Englezi su se za rođendan Wembleyja prisjetili najboljih i najgorih trenutaka u povijesti stadiona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi Wembley slavi 10. rođendan. Prijateljskom utakmicom mladih reprezentacija Engleske i Italije 24. ožujka 2007. je svoja vrata otvorio novi nacionalni stadion vrijedan 875 milijuna eura.

Telegraph je za tu obljetnicu sastavio listu najboljih i najgorih trenutaka nacionalnog stadiona, a nama su posebno zanimljivi oni najgori. Čak je dva mjesta na listi zauzela legendarna 3-2 pobjeda Hrvatske kojom je Engleska eliminirana iz borbe za Europsko prvenstvo, na koji se nenadano plasirala Rusija.

Sama utakmica je proglašena najgorim trenutkom u povijesti stadiona. Engleze taj poraz još boli, a pogotovo im je ostala u sjećanju scena tadašnjeg izbornika Stevea McClarena koji s kišobranom u ruci promatra potop svoje momčadi. „Wally with the brolly“, počastili su tadašnjeg izbornika Englezi, a prilično ublažen prijevod te konstrukcije bi bio „osoba smanjenih intelektualnih kapaciteta s kišobranom.“

Osim samog poraza, najgorom pogreškom u povijesti Wembleyja je proglašena reakcija Scotta Carsona kojem je Niko Kranjčar zabio gol „kroz ruke.“ Bio je to gol za 1-0 i početak agonije Engleza koji ovu noć opisuju kao „jednu od najgorih u povijesti engleskog nogometa.“

Zanimljivo, ovo je jedini reprezentativni susret na listi, dok dio liste s najboljim trenucima pripada klupskom nogometu. To je samo potvrda da se radi o povijesnoj utakmici; radi se o jednoj od najvećih pobjeda Hrvatske i najtežih poraza Engleske, a Petrićevog pobjedničkog gola se rado prisjećaju i Rusi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider