Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatna priča

Obiteljska izmjena: Edin Džeko izašao iz igre, a zamijenio ga dečko Amrine kćeri

Edin Džeko igrao je na utakmici BiH i Portugala, a zamijenio ga je Dal Varešanović.

Edin Džeko (Foto: Afp)

Nogometaši Bosne i Hercegovine poraženi su na gostovanju kod Portugala (3:0) u sklopu kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. Dugo se lomila utakmica, a sve do 77. minute na semaforu je bilo tek 1:0 za domaćine.

No u posljednjih 15 minuta zablistao je Bruno Fernandes s dva pogotka i donio važna tri boda Portugalu. Prvu šansu na utakmici imali su gosti, loše je pucao Edin Džeko i tako propustio šokirati domaćine.

Iskusni BiH napadač igrao je sve do 77. minute susreta, kada je umjesto njega u igru ušao Dal Varešanović, a iza toga stoji nevjerojatna priča.

Hrvatski navijači u Rotterdamu VIDEO Pogledajte povijesne snimke iz Rotterdama, pojavila se snimka koja se munjevito širi internetom divider

22-godišnji BiH napadač, koji je rođen u Beču, svojevremeno je nosio dres Dinama i Liverpoola, ali nije se uspio izboriti za šansu u engleskom premierligašu. Nakon što je tri godine nastupao za mlađe uzraste Liverpoola, odlučio se vratiti u Sarajevo u kojem je napravio prve nogometne korake.

Prošle je sezone tako upisao 30 nastupa, osam golova i četiri asistencije što mu je donijelo poziv u izabranu BiH vrstu. Protiv Portugala je debitirao u dresu izabrane vrste, i to zamijenivši Džeku s kojim ga veže zanimljiva priča.

Varešanović je naime u vezi sa najstarijom kćeri Amre Džeko, iz prvog braka. Edin i Amra imaju imaju četvero djece, nakon što je Amra nedavno rodila kćer Hanu, a još iz prvog braka ima Sofiju Vicentijević, djevojku spomenutog Varešanovića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider